Apple: «Καμπάνα» 1,8 δισ. ευρώ από την Κομισιόν

15:35 4/3/2024 - Πηγή: Reporter

Πρόστιμο «μαμούθ» ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Apple, για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά διανομής εφαρμογών ροής μουσικής σε χρήστες iPhone και iPad.

Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η Apple είχε εφαρμόσει περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών που τους εμπόδιζαν να ενημερώσουν

τους χρήστες iOS σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που ήταν διαθέσιμες εκτός της εφαρμογής, κάτι που είναι παράνομο σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ.

Όπως αναφέρεται, η Apple είναι επί του παρόντος ο μοναδικός πάροχος ενός App Store όπου οι προγραμματιστές μπορούν να διανέμουν τις εφαρμογές τους σε χρήστες iOS σε όλο τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο («ΕΟΧ»).

Η έρευνα εναντίον της Apple ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καταγγελία του Spotify το 2019. Στην καταγγελία αναφερόταν από το Spotify το 2019, ότι η Apple δημιουργεί ένα αντιανταγωνιστικό περιβάλλον αποτυγχάνοντας να ενημερώσει τους χρήστες iPhone και iPad ότι υπάρχουν φθηνότερες, εναλλακτικές εφαρμογές ροής μουσικής διαθέσιμες εκτός του App Store.

Πρόκειται για το πρώτο αντιμονοπωλιακό πρόστιμο της Κομισιόν στην Apple και ένα από τα μεγαλύτερα που καταβάλλονται σε εταιρεία τεχνολογίας από την ΕΕ. Κατά τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε υπόψη τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της παράβασης, καθώς και τον συνολικό κύκλο εργασιών και την κεφαλαιοποίηση της Apple.

#Ευρωπαική_Επιτροπή #iPhone #Spotify #ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΑ_ΠΡΟΣΤΙΜΑ
Keywords
Αναζητήσεις
apple-kabana-18-dis-evro-apo-tin-komision.htm
Τυχαία Θέματα