American Airlines: Θα αγοράσει 20 υπερηχητικά αεροπλάνα από την Boom

Σε συμφωνία για την αγορά είκοσι υπερηχητικών αεροσκαφών «Overture» από την Boom Supersonic, προχώρησε η American Airlines, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη (16/8).

Το παραπάνω deal πρόκειται για τη δεύτερη παραγγελία από την Boom στην οποία προχωράει η American Airlines τα τελευταία δύο χρόνια, πριν ακόμα ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου της εμπορικού αεροπλάνου.

«Οι επιβάτες θέλουν πτήσεις πιο γρήγορες, πιο βολικές, πιο βιώσιμες και αυτό προσφέρει η Overture», δήλωσε στο CNBC

ο διευθύνων σύμβουλος της Boom, Blake Scholl. «Οι χρόνοι των πτήσεων μπορεί να είναι πιο μικροί και από το μισό που είναι σήμερα, κάτι που λειτουργεί εξαιρετικά σε δίκτυα όπως της American Airlines, όπου μπορούμε να πετάξουμε από το Μαϊάμι στο Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε ώρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων, η Boom υποστηρίζει ότι ένα αεροσκάφος Overture έχει τη δυνατότητα να πετάξει τόσο γρήγορα, μειώνοντας δραματικά τους χρόνους πτήσης υπερατλαντικών ταξιδιών. Για παράδειγμα, μια πτήση από το Σιάτλ στο Τόκιο, η οποία συνήθως διαρκεί λίγο περισσότερο από δέκα ώρες, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε έξι ώρες με ένα αεροσκάφος Overture, σύμφωνα με την Boom.

«Τα υπερηχητικά ταξίδια θα είναι ένα σημαντικό μέρος από τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε στους πελάτες μας», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της American Airlines, Derek Kerr, σε σχετική δήλωσή του όπου ανακοινώνει τη συνεργασία.

Μεταξύ άλλων, η αεροπορική εταιρεία έχει επίσης τη δυνατότητα να αγοράσει άλλα 40 Overtures στο μέλλον.

Παράλληλα, όπως υποστηρίζει η Boom, τα υπερηχητικά αεροπλάνα της θα μεταφέρουν 65 έως 80 επιβάτες ενώ θα πετούν με βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα που προσφέρουν χαμηλότερες εκπομπές.

Ωστόσο, ένα τέτοιο Overture απέχει χρόνια από το να γίνει πραγματικότητα. Η Boom θα κατασκευάσει το αεροσκάφος σε ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής στη Βόρεια Καρολίνα και αναμένει να κυκλοφορήσει το πρώτο μοντέλο το 2025, με την πρώτη πτήση να γίνεται το 2026. Εάν οι δοκιμές πτήσης και η διαδικασία πιστοποίησης πάνε όπως έχει προγραμματιστεί, η Boom υποστηρίζει ότι το Overture θα εισέλθει σε εμπορική υπηρεσία μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

American AirlinesΥΠΕΡΗΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑαεροπλάνο
Keywords
Τυχαία Θέματα