Amazon: Επιτίθεται σε εταιρείες κοινωνικών δικτύων για τις ψεύτικες κριτικές

Η Amazon εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρόμενη ότι ο αγώνας της εναντίον των ψεύτικων κριτικών παρεμποδίζεται από τις εταιρείες κοινωνικών δικτύων.

Ειδικότερα, η Amazon είπε ότι τα συστήματά της για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό ψεύτικων αξιολογήσεων έφεραν αποτέλεσμα, ωστόσο, στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχει μεγάλο εύρος για τους «κακόβουλους», όπως αναφέρει και μεγάλες καθυστερήσεις στην αντιμετώπισή τους.

Τους πρώτους τρεις μήνες του

2020, όταν η Amazon ειδοποίησε τις πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για ομάδες ψευδών αξιολογήσεων, αυτές χρειάζονταν «μέσο χρόνο 45 ημερών για να κλείσουν αυτές τις ομάδες από τη χρήση της υπηρεσίας τους», όπως δήλωσε ο Amazon.

Αυτό προφανώς επιταχύνθηκε το 2021. Η Amazon είπε ότι τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ανέφερε 1.000 περιπτώσεις σε εταιρείες κοινωνικών δικτύων, οι οποίες είπε ότι χρειάστηκαν κατά μέσο όρο πέντε ημέρες για να τις κλείσουν.

Ωστόσο, οι εταιρείες κοινωνικών δικτύων χρειάζεται ακόμη να επενδύσουν περισσότερο στην ανίχνευση ψευδών κριτικών, επιμένει η εταιρεία.

«Ενώ εκτιμούμε ότι ορισμένες εταιρείες κοινωνικών δικτύων έχουν γίνει πολύ πιο γρήγορες στο να ανταποκριθούν, για να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, είναι επιτακτική ανάγκη να επενδύσουν επαρκώς σε προληπτικούς ελέγχους για να εντοπίζουν και να εμποδίζουν ψεύτικες κριτικές πριν από την δική μας αναφορά του ζητήματος σε αυτές», συνέχισε η Amazon.

Είναι «σαφές ότι πρόκειται για μια μάχη σε ολόκληρη τη βιομηχανία και πρέπει να συνεργαστούμε για να κάνουμε ταχύτερη πρόοδο», δήλωσε η Amazon αναγνωρίζοντας ότι και τα δικά της συστήματα ανίχνευσης δεν είναι «τέλεια».

Η Amazon δεν ονόμασε εταιρείες κοινωνικών μέσων.

Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι η «παραπλανητική δραστηριότητα δεν επιτρέπεται στις πλατφόρμες μας, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς ή της διαπραγμάτευσης ψεύτικων κριτικών» και ότι «οι ομάδες ασφάλειας εργάζονται συνεχώς για να βοηθήσουν στην αποτροπή αυτών των πρακτικών».

Το Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι το μόνο μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν ψεύτικες κριτικές για την Amazon. Ο βρετανικός παρατηρητής καταναλωτών βρήκε πολλές ιστοσελίδες που πουλούσαν δέσμες κριτικών για 11.000$ τον Φεβρουάριο.

μέσα κοινωνικής δικτύωσηςAmazonσυστήματααποκλεισμόςψευδείς κριτικές
Keywords
Τυχαία Θέματα
Amazon, Επιτίθεται,Amazon, epitithetai