Alpha Finance: Profit-taking μετά το ισχυρό ράλι στο Χρηματιστήριο

Η έντονη ανοδική δυναμική που επέδειξε η ελληνική αγορά από τις αρχές του έτους μπορεί να επιβραδυνθεί, σημειώνει η Alpha Finance, συνιστώντας την υιοθέτηση μίας πιο προσεκτικής στάσης στις τοποθετήσεις των επενδυτών βραχυπρόθεσμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μάλιστα, η χρηματιστηριακή εταιρεία σημειώνει ότι το ισχυρό ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών,

οδήγησε σε σημαντική αύξηση στις αποτιμήσεις επιλεγμένων τίτλων, οι οποίοι διαπραγματεύονται σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά μεγάλων ευρωπαϊκών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον ίδιο κλάδο.

Οι αναλυτές της Alpha Finance εκτιμούν ότι η αγορά θα διατηρήσει την ανοδική της τάση σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, υποστηριζόμενη από το βελτιούμενο μακροοικονομικό περιβάλλον και ειδικότερα από την αύξηση των κεφαλαίων προς επένδυση από την ΕΕ αλλά και της δυναμικής των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων που προοιωνίζουν την συνέχιση της εισροής κεφαλαίων και στο ΧΑ.

Η επενδυτική βαθμίδα

Παράλληλα, η πιθανότητα αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας σε επενδυτική βαθμίδα εντός του β’ εξαμήνου του 2023 χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα αυξημένη.

Η χθεσινή επίτευξη αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία θεωρείται ότι επιλύει οριστικά το ζήτημα της πολιτικής αβεβαιότητας, επιβεβαιώνοντας τη συνέχιση του, φιλικού προς την αγορά, μεταρρυθμιστικού προγράμματος και την τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων της χώρας.

Τέλος, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία, εκτός από την επενδυτική βαθμίδα, άλλα θέματα που θα κυριαρχήσουν το β’ εξάμηνο του 2023 είναι: α) μία σειρά από προγραμματισμένες εισαγωγές νέων μετοχών στην αγορά, β) η αναμενόμενη πώληση των ποσοστών που κατέχει το ΤΧΣ στις τέσσερις συστημικές τράπεζες και γ) η συζήτηση για τη διατηρησιμότητα της ισχυρής δυναμικής στην κερδοφορία των εισηγμένων.

Alpha FinanceχρηματιστήριοPROFIT TAKING
Keywords
Τυχαία Θέματα