Adidas: Αποχωρεί από CEO ο Rorsted το 2023

Ο διευθύνων σύμβουλός της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών, Adidas, Kasper Rorsted, αναμένεται να αποχωρήσει το επόμενο έτος, πριν λήξει το συμβόλαιό του, ανακοίνωσε σήμερα (22/08) η εταιρεία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της εταιρείας, Thomas Rabe, ανέφερε σε δήλωσή του:

«Μετά από

τρία δύσκολα χρόνια που σημαδεύτηκαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και τις γεωπολιτικές εντάσεις, είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να δρομολογήσουμε τη μετάβαση του CEO και να ανοίξουμε το δρόμο για μια επανεκκίνηση».

Ο Όμιλος ανέφερε ότι ο Rorsted και το εποπτικό συμβούλιο συμφώνησαν αμοιβαία ότι ο CEO θα παραδώσει τη θέση του κατά τη διάρκεια του 2023. Θα παραμείνει στη θέση του μέχρι να διοριστεί ο διάδοχός του, πρόσθεσε.

Ο Rorsted, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της Adidas από το 2016, δήλωσε ότι χρειάστηκαν «τεράστιες προσπάθειες» για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις των τελευταίων ετών.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η δυνατότητα επανεκκίνησης το 2023 είναι το σωστό - τόσο για την εταιρεία όσο και για μένα προσωπικά», δήλωσε, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους αποχωρεί. Η Adidas είχε επεκτείνει το 2020 το συμβόλαιό του μέχρι τις 31 Ιουλίου 2026.

Η μετοχή της Adidas υποχωρεί άνω του 3% μετά τη γνωστοποίηση της είδησης.

adidasCEORORSTEDΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣμετοχή
Keywords
Τυχαία Θέματα