Τραμπ: Η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει ολόκληρη την Ουκρανία
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων αν «συνεχίσουν να είναι ανόητοι και να πολεμούν».
Σε αντίθεση με προηγούμενες δηλώσεις του, στις οποίες ανέφερε ότι το Κίεβο πρέπει… να ξεχάσει την Κριμαία, αυτή τη φορά υπογράμμισε πως η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει πλήρως την Ουκρανία.
Κατά τη διάρκεια αποκαλυπτικής
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε τη σύναψη νέας συμφωνίας για σπάνια μέταλλα με την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια «καλή συμφωνία για τον αμερικανικό λαό», και ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν κατηγορώντας τον ότι «πέταξε» 350 δισεκατομμύρια δολάρια χωρίς να ξέρει πού πήγαν. «Η Ευρώπη πληρώνει το ένα τρίτο απ’ ό,τι εμείς. Κι όμως ο πόλεμος είναι πιο σημαντικός για εκείνους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Trump answers if the peace deal between Ukraine and Russia is any closer
NBC NEWS pic.twitter.com/x40lubTJ5F
Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως η Ρωσία θα διατηρήσει τα εδάφη που έχει ήδη καταλάβει, ο Τραμπ απάντησε με έμφαση: «Η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει ολόκληρη την Ουκρανία. Γιατί αυτό θέλει – ολόκληρη την Ουκρανία. Δεν θέλει απλώς τη λωρίδα που έχει τώρα».
Ο Τραμπ παρουσίασε τον εαυτό του ως τον μόνο παγκόσμιο ηγέτη που μπορεί να ασκήσει πραγματική πίεση στον Πούτιν. «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες με παρακαλούν να τον καλέσω, γιατί δεν τους απαντά καν», είπε, προσθέτοντας ότι «αν δεν ήταν για μένα, ο Πούτιν θα είχε καταλάβει όλη την Ουκρανία».
Παρότι άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να έχει πέσει θύμα «τακτικής καθυστέρησης» από τον Πούτιν, αρνήθηκε ότι τον έχει παρερμηνεύσει: «Θα σας το πω σε δύο εβδομάδες ή σε έναν μήνα».
Ο Μπάιντεν «ποτέ δεν τηλεφώνησε στον Πούτιν»
Ο πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε εκ νέου τον Μπάιντεν ότι δεν διαχειρίστηκε επαρκώς την ουκρανική κρίση, λέγοντας πως «σε τρία χρόνια δεν του τηλεφώνησε ούτε μία φορά», ενώ επανέλαβε ότι «αν ήμουν εγώ πρόεδρος, αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ».
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε εικόνες από δορυφόρους με χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες «ανά εβδομάδα» και τόνισε: «Αν μπορώ να σώσω 5.000 ζωές την εβδομάδα, αυτό θέλω να κάνω. Ρώσοι ή Ουκρανοί, θέλω να τους σώσω».
Ανοικτό το ενδεχόμενο κυρώσεων και αποχώρησης από τις συνομιλίες
Σχετικά με το εάν θα στηρίξει πρόταση κυρώσεων κατά της Ρωσίας, όπως αυτή που προωθεί ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ο Τραμπ απάντησε: «Εξαρτάται αν η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να θέλει την ειρήνη». Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να αποσύρει τις ΗΠΑ από τις συνομιλίες αν δεν υπάρξει πρόοδος, σημειώνοντας: «Θα έρθει η στιγμή που θα πω “εντάξει, συνεχίστε να είστε ανόητοι και να πολεμάτε”».
Στο ερώτημα για το αν σε περίπτωση αποχώρησης θα σταματήσει η στρατιωτική και πληροφοριακή υποστήριξη προς την Ουκρανία, αρνήθηκε να απαντήσει, λέγοντας απλώς: «Είναι πολύ νωρίς για να μπω σε αυτή την κουβέντα».
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανατροπή στην ώρα θανάτου του Σπύρου Σέββου: Τι δεν βγάζει νόημα στην αυτοκτονία του 43χρονου σε αποθήκη στο Κερατσίνι
- Σκόνη από τη Σαχάρα θα σκεπάσει όλη τη χώρα - Οι 4 "κόκκινες" περιοχές
- Νίκος Ορφανός: Αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε
- Άρης Μουγκοπέτρος: Αγκαλιά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου μέσα στο Νοσοκομείο
- Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Χτύπησαν την ιδιοκτήτρια του κυλικείου επειδή τους είπε να μην κολλήσουν αφίσες
- Τέμπη: η τοξικότητα δηλητηριάζει τη μνήμη των μηχανοδηγών - Μια άγνωστη ιστορία ντροπής
- ΕΟΔΥ: «Μερικές φορές γάντια. Πάντα Υγιεινή Χεριών»
- Τα γαλλικά σιδηροδρομικά συνδικάτα καλούν σε πανεθνική απεργία.
- «Άδειαζαν» τα σπίτια ηλικιωμένων και έχτιζαν βίλες – Φωτογραφίες ντοκουμέντα από τα ακίνητα της συμμορίας
- ΣτΕ: Συνταγματικός ο τεκμαρτός προσδιορισμός εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimosio

- Τελευταία Νέα Dimosio
- Τραμπ: Η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει ολόκληρη την Ουκρανία
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στον Ασπρόπυργο
- Φλωρίδης: Οι ανήλικοι δεν θα φυλακίζονται αλλά θα έχουν ήπια αναμορφωτικά μέτρα
- Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 6 για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στο Ηράκλειο
- Κίνα: Ρομπότ εκτός ελέγχου παραλίγο να χτυπήσει τον χειριστή του
- Tραγωδία στη Marfin: Συγκλονίζει η περιγραφή της γυναίκας στο μπαλκόνι
- Νεμέα: Αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του
- Χάος στην Ισπανία: Χιλιάδες επιβάτες έμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες σε τρένα
- Ο Δήμος Πετρούπολης προσλαμβάνει για 24 νέες θέσεις εργασίας
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αναγγέλλει δασμούς 100% στις κινηματογραφικές ταινίες που παράγονται στο εξωτερικό
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τρεις δήμοι - Λόγω λειψυδρίας
- Μακρόν: Κανείς δεν φανταζόταν ότι μία από τις μεγαλύτερες Δημοκρατίες θα καταργούσε ερευνητικά προγράμματα με πρόσχημα τον όρο διαφορετικότητα
- «Η Ρωσία πρέπει να εγκαταλείψει όλη την Ουκρανία»: Ο Τραμπ ανατρέπει όσα έλεγε και στρέφεται κατά του Πούτιν
- Το «Σύνδρομο της Φορτουνάτα»: Τι λέει η ψυχολογία για όσους ερωτεύονται παντρεμένους
- Eurovision: Όσα μάθαμε μετά την πρώτη πρόβα της Klavdia
- Μαρία Μενούνος: Πρέσβης της ΕΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες 2028 [Εικόνες-Βίντεο]
- Οριακή άνοδο +0,30%, σημείωσε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών κλείνοντας στις 1.731,36 μονάδες
- Νέα ανάρτηση Τραμπ για το Αλκατράζ: «Η επαναλειτουργία του, σύμβολο νόμου και τάξης»
- ΣτΕ: Συνταγματικά τα τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες, όπως οι δικηγόροι
- Τραμπ: «Παραγωγική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ερντογάν – Με προσκάλεσε στην Τουρκία»