Την Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

Tο υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αυξήσει αναδρομικά το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης της περσινής περιόδου, ώστε να πάρουν παραπάνω χρήματα και για φέτος και για πέρυσι οι κάτοικοι ορεινών περιοχών της χώρας που το πληρώνουν ακριβότερα.

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου αυξάνεται αναδρομικά για τη χειμερινή περίοδο 2016-2017 η επιδότηση

ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης στην Α’ ζώνη, δηλαδή στις περιοχές Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών και Φλώρινας.

Η επιδότηση αυξάνεται από τα 0,25 στα 0,375 ευρώ ανά λίτρο. Η απόφαση προβλέπει ότι θα ακολουθήσει επανεκκαθάριση των αιτήσεων για το επίδομα στους συγκεκριμένους νομούς και τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από 250 έως 312,5 ευρώ ανά νοικοκυριό αναμένεται να δοθούν σημερα στους δικαιούχους

Όσον αφορά στο φετινό επίδομα θέρμανσης αναμένεται να υπογραφεί άμεσα η σχετική απόφαση που θα προβλέπει μείωση της επιδότησης στα 0,125 ευρώ ανά λίτρο, δηλαδή κατά 50%.

Παράλληλα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, η πρώτη δόση του οποίου θα δοθεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου. Δικαιούχοι της πρώτης δόσης είναι όσοι έχουν αγοράσει πετρέλαιο μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Η δεύτερη δόση θα δοθεί στις 30 Ιουνίου.

Οι δικαιούχοι θα είναι όσοι πήραν πέρσι το επίδομα, περίπου 550.000 και όσοι πληρούν φέτος τα κριτήρια, ενώ το βοήθημα θα είναι μειωμένο στο μισό σε σχέση με πέρσι, δηλαδή 12,5 λεπτά αντί 25 λεπτά το λίτρο.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι η απόφαση άργησε να υπογραφεί, διότι έψαχναν λύση, για το πώς θα διανεμηθούν φέτος και τα 15 εκατ. ευρώ που περίσσεψαν από το μέρισμα. Η λύση θα είναι, όπως είπε, η χορήγηση έκτακτου μερίσματος με διαδικασία – εξπρές, σήμερα, σε όσους πήραν το επίδομα θέρμανσης πέρσι και ανήκουν στις προαναφερθείσες ορεινές περιοχές.

Η κυρία Παπανάτσιου αποκάλυψε επίσης ότι μετά τον Αύγουστο του 2018, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες , συμφωνεί ότι θα πρέπει να μειωθεί ο ειδικός φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα