Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινά η χειμερινή εκπτωτική περίοδος

09:02 3/1/2018 - Πηγή: Dimosio

Την προσεχή Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινά και επισήμως η χειμερινή εκπτωτική περίοδος και θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Μάλιστα την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, στις 14 Ιανουαρίου, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές.

Ο εμπορικός κόσμος της χώρας έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στις χειμερινές εκπτώσεις,

καθώς ο γιορτινός τζίρος ήταν χαμηλότερος των προσδοκιών τους, παρότι κινήθηκε σε θετικό έδαφος.

Μάλιστα πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν προσφορές και στη διάρκεια των γιορτών, προκειμένου να ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να ψωνίσουν τα δώρα τους σε καλύτερες τιμές.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), το 15% των καταναλωτών δεν κατάφερε λόγω οικονομικής δυσκολίας να αγοράσει το 2017 δώρα για τις γιορτές, ωστόσο το σύνολο της αγοράς κατέγραψε μικρή αύξηση στις πωλήσεις, της τάξης του 2,5%.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ΕΣΕΕ, οι μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα εμφάνισαν μεγαλύτερη αύξηση (5%-6%) τις ημέρες των Χριστουγέννων σε σύγκριση με τα μικρά καταστήματα. Για τα περιφερειακά και συνοικιακά εμπορικά καταστήματα και εκείνα με τα ακριβότερα είδη, οι πωλήσεις ήταν αισθητά χαμηλότερες.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε ορισμένες «κατηγορίες» ειδών (π.χ. λευκές συσκευές), στα παιχνίδια και στα βιβλία η αύξηση ήταν ίσως μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Keywords
Τυχαία Θέματα