Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη – Ρούμπιο

21:41 30/1/2026 - Πηγή: Dimosio

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Ρούμπιο, είχε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι εξελίξεις στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς και οι προετοιμασίες για τον 6ο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Ουάσινγκτον, ο οποίος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε το «εξαιρετικό επίπεδο» των σχέσεων Ελλάδας–ΗΠΑ, ενώ εξετάστηκαν οργανωτικά και ουσιαστικά

ζητήματα ενόψει της επικείμενης συνάντησης του Στρατηγικού Διαλόγου.

Ακόμα, στο τραπέζι τέθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα η κατάσταση στη Γάζα.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας να συμβάλει ενεργά στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

FM George Gerapetritis had a phone conversation with U.S. Secretary of State @StateDept Marco Rubio @SecRubio.

Discussion focused on the excellent state of #Greece–U.S. relations and preparations for the 6th round of the Strategic Dialogue in Athens. pic.twitter.com/KcRKirXghs

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) January 30, 2026

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα