Συντάξεις: Κόπηκαν οι επιστροφές σε συνταξιούχους– Απώλεια έως 148 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους

Λιγότερα ποσά επιστράφηκαν χθες στους συνταξιούχους του δημοσίου, εξαιτίας λάθους του δημοσίου στον τρόπο υπολογισμού της επιστροφής των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών. Αυτό καταγγέλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), υπογραμμίζοντας ότι συγκεκριμένος συνταξιούχος είδε στο λογαριασμό του ποσό μικρότερο κατά 148 ευρώ.

Όπως επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ, οι υπηρεσίες ξέχασαν να υπολογίσουν δύο μνημονιακούς νόμους, τον 4024/11 και τον 4051/12, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου να δουν στους λογαριασμούς τους “κουτσουρεμένα” ποσά επιστροφής.

Μάλιστα, το ΕΝΔΙΣΥ,
παραθέτει και συγκεκριμένο παράδειγμα συνταξιούχου του Δημοσίου αποδεικνύοντας τον λάθος υπολογισμό. Σύμφωνα με αυτό, συνταξιούχος του Δημοσίου, ενώ είχε δικαίωμα επιστροφής 303,77 ευρώ, στο λογαριασμό του κατατέθηκαν μόλις 154,97 ευρώ, δηλαδή 148 ευρώ λιγότερα!«Οι υπηρεσίες του δημοσίου έχουν προβεί σε λάθη, εξαίρεσαν τους δύο μνημονιακούς νόμους, με αποτελέσμα αρκέτοι συνταξιούχοι να λαμβάνουν μειωμένα ποσά στους λογαριασμούς τους. Η Κυβέρνηση θα πρέπει να σοβαρευτεί και να σταματήσει να παίζει με τους συνταξιούχους», δηλώνει στην «Ελευθερία του Τύπου» ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) Νίκος Χατζόπουλος.Υπενθυμίζεται ότι η επιστροφή των παρακρατηθέντων σε 1.008.277 συνταξιούχους ξεκίνησε χθες και το ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 294.999.492 ευρώ. Κατά μέσο όρο οι 1.008.277 συνταξιούχοι θα λάβουν 235 ευρώ, με ανώτατο ποσό τα 3.230 και κατώτατο τα 5 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα