Πότε πληρώνονται συντάξεις, KEA και ανασφάλιστοι υπερήλικες

11:43 22/3/2018 - Πηγή: Dimosio

Στις 28 Μαρτίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 284.795 δικαιούχους.

Μάλιστα, τις προηγούμενες το υπουργείο Εργασίας ενέκρινε τη μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 62.474.604,71 ευρώ για την πληρωμή μηνός Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι θα λάβουν για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, 200 ευρώ τον μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος του νοικοκυριού, αντιστοιχούν επιπλέον 100 ευρώ τον μήνα. Τέλος, για κάθε ανήλικο μέλος, προσαύξηση του ποσού κατά 50 ευρώ κάθε μήνα.

Στις 3

Απριλίου έχει προγραμματίσει ο νεοσύστατος Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) να καταβάλλει τις συντάξεις στους ανασφάλιστους υπερήλικες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους παράγοντες του υπουργείου, πρόκειται να καταβληθούν οι συντάξεις σε περίπου 34.000 δικαιούχους, με το συνολικό ποσό της δαπάνης να προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η διοίκηση του ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) σχεδιάζει τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας μόνο για τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Στόχος είναι να φαίνεται απευθείας εάν ο ενδιαφερόμενος είναι ή όχι δικαιούχος της συγκεκριμένης παροχής.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των συντάξεων ξεκινά από την Πέμπτη 29 Μαρτίου. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 03 Απριλίου οπότε και θα καταβληθούν στους τελευταίους δικαιούχους συνταξιούχους οι συντάξεις του Απριλίου του 2018.

Αναλυτικά:, το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ και το ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη, ενώ ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πιστώσουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των συνταξιούχων την Δευτέρα 2 Απριλίου. Το ΕΤΕΑΕΠ θα πληρώσει τις τις επικουρικές συντάξεις την Τρίτη 3 Απριλίου, ενώ οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος αναμένονται στις 29 Μαρτίου 2018 ημέρα Πέμπτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα