Ουκρανός πρωθυπουργός: Έκλεισε η συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ

15:49 26/2/2025 - Πηγή: Dimosio

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Ντένις Σμίχαλ, ανακοίνωσε ότι η χώρα του και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε τελική συμφωνία σχετικά με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ουκρανικούς ορυκτούς πόρους ως αντάλλαγμα για τη στρατιωτική υποστήριξη που παρέχουν στον αμυντικό αγώνα του Κιέβου κατά της Ρωσίας. Όπως ανέφερε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, η συμφωνία περιλαμβάνει τη σύσταση ενός κοινού επενδυτικού ταμείου, καθώς και μια διάταξη

που επιβεβαιώνει τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Ουκρανίας για εξασφάλιση εγγυήσεων ασφάλειας με στόχο τη διαρκή ειρήνη.

Ο Σμίχαλ εξέφρασε την προσδοκία ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα εγκρίνει τη συμφωνία εντός της ημέρας. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες ότι αναμένει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον στα τέλη της εβδομάδας για την υπογραφή της συμφωνίας.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουκρανός, Έκλεισε, ΗΠΑ,oukranos, ekleise, ipa