Ν.Καραμούζης: «Οι πλειστηριασμοί δεν είναι κάτι ευχάριστο για μας»

09:33 14/2/2018 - Πηγή: Dimosio

Ως το έσχατο μέσο που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τη διαχείριση των προβληματικών δανείων χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, Νικόλαος Καραμούζης τους πλειστηριασμούς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Οι πλειστηριασμοί δεν είναι κάτι ευχάριστο για μας, αλλά είναι ένα μέσο με το οποίο

στέλνουμε ένα μήνυμα στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, αυτούς που έχουν να πληρώσουν και αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, ότι πρέπει να μην προσπαθούν να επιρρίψουν το βάρος των δικών τους δανείων στους φορολογούμενους, στους συνεπείς δανειζόμενους, στους καταθέτες και στους λοιπούς πολίτες» είπε ο κ. Καραμούζης. Αναφερόμενος στις προκλήσεις των τραπεζών σημείωσε ότι αφορούν στα νέα λογιστικά πρότυπα, την άσκηση προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων, τα καλούμενα stress tests.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα έχει σταθεί όρθιο και έχει συμβάλει από την πλευρά του προς πολλές κατευθύνσεις. «Εγώ είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε, όλα τα στοιχεία αυτό δείχνουν. Να μην ξεχνάμε και να μην ξεχνάει κάθε αρμόδιος, ότι το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα πρώτον, τήρησε στο ακέραιο τους κανόνες που του αναλογούσαν στο πλαίσιο όλων των προγραμμάτων ως σήμερα, φυσικά και στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος» προσέθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα