Κινητικότητα: Πρωταθλητές στις αποχωρήσει οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ (Λίστα φορέων)

09:53 28/5/2018 - Πηγή: Dimosio

Στα τέλη του 2018, το Δημόσιο θα έχει μία εντελώς διαφορετική εικόνα καθώς σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υλοποίησης του Ενιαίου Συστήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την εκπαίδευση και την κινητικότητα.

Πρωταθλητές στην κινητικότητα είναι οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ. Υπέβαλαν 254 αιτήσεις προκειμένου να υπηρετήσουν σε άλλη θέση στο Δημόσιο, ενώ ακολουθεί ο ΟΣΥ Α.Ε Οδικές Συγκοινωνίες

με 137 αιτήσεις! Υπενθυμίζεται δε ότι στον πρώτο κύκλο κινητικότητας, από τον ΕΦΚΑ ζήτησαν να φύγουν 125 υπάλληλοι, ενώ από τον ΟΣΥ 64. Είναι σαφές ότι οι υπάλληλοι των δύο φορέων – και ειδικά του ΕΦΚΑ – συνεχίζουν να έχουν…τάσεις φυγής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Πάντως, η έντονη κινητικότητα στον ΕΦΚΑ μόνο αδικαιολόγητη δεν είναι. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος μέρος των προαπαιτουμένων περνά από τους…διαδρόμους του υπερταμείου ασφάλισης. Μάλιστα, σύμφωνα με συνδικαλιστικές πηγές τα περισσότερα τμήματα του φορέα είναι επιφορτισμένα με την έκδοση των συντάξεων, παρατηρείται σοβαρή υποστελέχωση και σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Πρόκειται για ένα “κοκτέιλ” προβλημάτων που ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να επιλέξουν κάποιον άλλο φορέα..

Keywords
Τυχαία Θέματα