Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει το MOLYVOS URBAN MTB RACE

11:29 8/6/2018 - Πηγή: Dimosio

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποστηρίζει ένθερμα τη διοργάνωση μεγάλης εμβέλειας αθλητικών γεγονότων ως μία από τις πλέον αποτελεσματικές πρακτικές για το τουριστικό marketing των προορισμών.

Υπό αυτή την αντίληψη και στο πλαίσιο της προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδιαιτέρως της ανάδειξης του ποδηλατικού τουρισμού, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει θέσει υπό την αιγίδα της και συνδράμει οικονομικά σε μια σειρά ποδηλατικών αγώνων που πραγματοποιούνται στη Λέσβο.

Μετά λοιπόν το 3ο LESVOS ENDURO

MTB -αγώνας με πανελλήνιο χαρακτήρα μέρος του «Enduro Greek Series 2018»- που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Αγιάσου την περίοδο 14 και 15 Απριλίου 2018 με τη συνεργασία του Αναγνωστηρίου Αγιάσου, σειρά είχαν οι αγώνες MOLYVOS URBAN MTB RACE.

Οι εν λόγω αγώνες διοργανώθηκαν από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου το διάστημα 2 με 3 Ιουνίου για πέμπτη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, οι φετινοί αγώνες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς μέρος τους έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (UCI). Έτσι, στο πλαίσιο των καθιερωμένων αγώνων του Molyvos Urban ΜΤΒ και των αγώνων για τα παιδιά (Open & Kids), πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δύο επιπλέον ανεξάρτητοι Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας κατηγορίας C2 με την ονομασία Molyvos Urban MTB XCΟ-C2 για της 2 και 3 Ιουνίου 2018, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες αθλητές να μαζέψουν βαθμούς για την τελική κατάταξη για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Σπουδαίοι αθλητές συμμετείχαν στο φετινό αγώνα, δίνοντας του μια ξεχωριστή αίγλη. Ο επί πολλά χρόνια Βαλκανιονίκης, Πρωταθλητής Ελλάδας και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Ρίο Δημήτρης Αντωνιάδης, η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Βαρβάρα Φασόη, ο Πρωταθλητής Ελλάδας Εφήβων Ηλίας Τσοτουρκτσίδης, ο Πρωταθλητής Ελλάδας, Βαλκανιονίκης, Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο ΜΤΒ Marathon 2012 και με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 Περικλής Ηλίας, η Πρωταθλήτρια Ρωσίας το 2017 Εkaterina Anoshina και πολλοί αθλητές από τις εθνικές ομάδες της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Σερβίας, ενώ σύσσωμη συμμετείχε η Εθνική Ομάδα της Τουρκίας.

Το Molyvos Urban MTB, με την σύμπραξη και την αρωγή όλων αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους αγώνες ορεινής ποδηλασίας, με διεθνές ενδιαφέρον και παράδειγμα καλής πρακτικής για την βιώσιμη τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Λέσβου.

Στην εκδήλωση των απονομών της πρώτης ημέρας παραβρέθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, η οποία εξέφρασε τη σταθερή στήριξη της Περιφέρειας σε τέτοιου είδους διοργανώσεις διεθνούς χαρακτήρα που ενισχύουν την ανάπτυξη της Λέσβου κι ευχήθηκε η επόμενη διοργάνωση να προσελκύσει ακόμη περισσότερες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τέλος, συνεχάρη τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου για την πρωτοβουλία και την συνολικά άψογη διοργάνωση καθώς και το πλήθος των εθελοντών που υποστηρίζουν εμπράκτως της δράσεις του τόπου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα