Γεροβασίλη: Το μεγάλο εμπόδιο της αξιολόγησης ήταν το…παρελθόν Μητσοτάκη

09:07 12/6/2018 - Πηγή: Dimosio

Για «σήμα επέλασης στο κράτος» που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία στα κομματικά της στελέχη κάνει λόγο η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ένθετο «Εργασία+» του «Εθνους». Η υπουργός τονίζει ότι ο αρχικός φόβος έναντι σε οποιοδήποτε σύστημα αξιολόγησης ήταν κατανοητός, μετά το ισοπεδωτικό πέρασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Υπουργείο Διοικητικής

Ανασυγκρότησης.

Μιλά για την διαδικασία ανάδειξης νέων γενικών γραμματέων, την ηλεκτρονική αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τα υπόλοιπα βήματα μεταρρύθμισης που προωθούνται στο Δημόσιο.

Η υπουργός επισημαίνει ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης δεν ήρθε για να τιμωρήσει, αλλά για να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου και να βελτιώσει τις όποιες αδυναμίες.

Την ίδια στιγμή, η κ. Γεροβασίλη εξαπολύει δριμεία επίθεση στην Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας τα στελέχη της ότι δεν μπορούν να φανταστούν ότι οι γενικοί γραμματείς θα επιλέγονται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα. “Και πως θα μπορούσαν άλλωστε όταν επί δεκαετίες οι γενικοί γραμματείς ήταν απευθείας κομματικές τοποθετήσεις” αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.

“Σχεδιάσαμε, νομοθετήσαμε και ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης η οποία συνεχίζεται, έχοντας ορίζοντα το τέλος του 2019” αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφορικά με το μεταρρυθμιστικό έργο της Κυβέρνησης και συνεχίζει “Μέχρι τότε όλα όσα γίνονται στο σχέδιό μας, εμφανίζονται με συγκεκριμένα βήματα και χρονοδιαγράμματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα