Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Αλέξης Κούγιας – Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
Ο Αλέξης Κούγιας παραμένει σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, δίνοντας σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Τα παιδιά του, Χρήστος και Μάιρα, επιβεβαίωσαν μέσω ανάρτησής τους στα social media τη Δευτέρα (24/2) ότι η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ σοβαρή, ζητώντας σεβασμό στην ιδιωτικότητα της οικογένειας.
Για επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Αλέξη Κούγια έκανε λόγο το δικηγορικό του γραφείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας (24/2). Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το τελευταίο διάστημα έχει
Η ανακοίνωση σημειώνει ότι «μετά από συνάντηση των παιδιών του κ. Κούγια με τους συνεργάτες του γραφείου, συμφωνήθηκε το γραφείο να παραμείνει σε λειτουργία, προκειμένου να διεκπεραιώνονται ομαλώς οι ήδη εκκρεμούσες υποθέσεις των εντολέων του κ. Κούγια, αλλά και όσες ανατεθούν στο γραφείο μας, στο μέλλον».
Η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια«Το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του επικεφαλής του γραφείου μας, κου Αλεξίου Κούγια, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο των Αθηνών, ενώ τις τελευταίες δύο ημέρες, κατόπιν μίας αρνητικής εξέλιξης, ευρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Μετά από συνάντηση των παιδιών του κου Κούγια με τους συνεργάτες του γραφείου, συμφωνήθηκε το γραφείο να παραμείνει σε λειτουργία, προκειμένου να διεκπεραιώνονται ομαλώς οι ήδη εκκρεμούσες υποθέσεις των εντολέων του κου Κούγια, αλλά και όσες ανατεθούν στο γραφείο μας, στο μέλλον.
Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται.
Όλοι εμείς, οι συνεργάτες του κου Αλεξίου Κούγια, βρισκόμαστε στο πλευρό του στη δύσκολη μάχη που δίνει, με το ίδιο σθένος και την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει, σε όλα τα χρόνια της συνεργασίας μας.
Αθήνα, 24.2.2025
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Οι συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου
Αλεξίου Χ. Κούγια»
«Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν την υγεία του πατέρα μας, επιβεβαιώνουμε ότι πράγματι η κατάστασή του είναι πολύ κρίσιμη το τελευταίο διάστημα, χωρίς να δώσουμε παραπάνω λεπτομέρειες. Σας ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας και να μην μας πιέζετε να κάνουμε δηλώσεις επί του θέματος στην τηλεόραση», αναφέρει ο γιος του Αλέξη Κούγια, Χρήστος.
Πριν από λίγο καιρό, ο Αλέξης Κούγιας είχε μιλήσει για την περιπέτεια με την υγεία του. Ο γνωστός ποινικολόγος σε συνέντευξή του στο Secret, είχε υποστηρίξει ότι ακολουθεί μια θεραπεία που έχει ως αποτέλεσμα κάποιες αλλοιώσεις στην εικόνα του. Συγκεκριμένα, ο κ. Κούγιας ανέφερε πως κάνει ακολουθεί ανοσοθεραπεία, μετά από μια σειρά εξετάσεων που του έδειξε ότι σε ένα-δύο χρόνια μπορεί να εκδηλωθεί στο σώμα του καρκινικός όγκος. Η θεραπεία αυτή, δημιουργεί κάποιες παρενέργειες, όπως λέει, όπως η αλλοίωση στο πρόσωπό του.
Αρχικά, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για την αντίδραση του κόσμου, τον «μύθο του Κούγια», αλλά και την αγάπη που έχει δεχτεί τελευταία, λόγω της ασθένειάς του. «Παρότι υπάρχουν κάποιοι, µια πολύ µικρή µειονότητα, και µάλιστα ανώνυµοι, οι οποίοι από φθόνο, γιατί έχουν διαφορετικές απόψεις από εµένα, µου κάνουν επιθέσεις στο διαδίκτυο, σε επίπεδο προσωπικό αντιµετώπιζα πάντα την αγάπη του κόσµου. Και αυτό δεν έγινε τώρα, γίνεται επί δεκαετίες, διότι αναγνωρίζουν ότι οι απόψεις µου, οι οποίες εκφράζουν το µεγαλύτερο µέρος της ελληνικής κοινωνίας, είναι και δικές τους απόψεις. Το ίδιο συµβαίνει και µε τους συναδέλφους µου. Επειδή για διάφορους λόγους δηµιουργήθηκε αυτός ο µύθος του Κούγια και επειδή µου δίνετε βήµα, όλοι οι συνάδελφοί µου συµµερίζονται τις απόψεις που εκφράζω για θέµατα πολύ σοβαρά νοµικά. Οπότε δεν ήταν έκπληξη για µένα αυτό που συµβαίνει», εξήγησε.
Αναφορικά με το πρόβλημα της υγείας του, δήλωσε πως όλα ξεκίνησαν το 2021. Μετά από ένα ατύχημα που είχε στην εθνική οδό την ημέρα του Αγίου Νεκταρίου, αποφάσισε για πρώτη φορά στη ζωή του να νηστέψει. Λίγες μέρες μετά, υποβλήθηκε σε γενικές εξετάσεις, όπου και ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο. «Το πρόβληµα της υγείας µου προέκυψε απρόοπτα µετά το ατύχηµα που είχα στην εθνική οδό, του Αγίου Νεκταρίου, το 2021.
Νήστεψα για πρώτη φορά έπειτα από πάρα πολλά χρόνια και µετά τη νηστεία είπα να κάνω γενικές εξετάσεις. Οπως και έκανα. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι είχα καρκίνο, αλλά δεν είχα κάποιον σοβαρό καρκίνο. Είχα καρκίνο του προστάτη. Εγχειρίστηκα ύστερα από έξι µήνες, παρακολουθούµαι ακόμα. Σε αυτή τη διαδικασία, έχουν εισαχθεί στη µονάδα πολύ σηµαντικά µηχανήµατα, τα οποία µπορούν µε αξονικές και µαγνητικές τοµογραφίες να προβλέψουν εάν µπορεί να εκδηλωθεί καρκίνος σε κάποια µέρη του σώµατος έπειτα από αρκετά µεγάλο χρονικό διάστηµα», εξήγησε.
Δεδομένων των αποτελεσμάτων, που έδειξαν ότι μπορεί να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος στο σώμα του μετά από 1-2 χρόνια, αποφάσισε να ακολουθήσει προληπτική θεραπεία. «Σε αυτό το σηµείο βρίσκοµαι τώρα. ∆ηλαδή, αν κάνω µια αξονική τοµογραφία, δεν φαίνεται τίποτα. Όµως, τα µηχανήµατα αυτά έδειξαν ότι µπορεί σε ένα-δύο χρόνια να εκδηλωθεί καρκινικός όγκος. Οπότε ακολουθώ αυτήν τη θεραπεία, η οποία δηµιουργεί κάποιες παρενέργειες, όπως µια αλλοίωση στο πρόσωπο, η οποία είναι εντελώς πρόσκαιρη και θα περάσει», εξήγησε.
Ο γνωστός ποινικολόγος έδωσε μερικές ακόμα λεπτομέρειες για τη θεραπεία που ακολουθεί. «Λέγεται ανοσοθεραπεία. Προηγήθηκε µια ορµονοθεραπεία κορτιζόνης, η οποία µου πρόσθεσε 23 κιλά και µε ενόχλησε πάρα πολύ. Αυτό σταµάτησε πριν από έξι µήνες, οπότε έχω χάσει όλα αυτά τα κιλά που πήρα από την κορτιζόνη και έχω αυτή την κοµψότητα που έχω», ανέφερε.
Τέλος, όταν ρωτήθηκε αν έχει επηρεαστεί ψυχολογικά από την κατάσταση της υγείας του, ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως κάτι το οποίο δεν του αλλάζει τον τρόπο ζωής, δεν μπορεί να τον «λυγίσει». «Θα µε λύγιζε κάτι που θα µε οδηγούσε στο να αλλάξω τρόπο ζωής. Εκτός της εβδοµάδος που έµεινα στο νοσοκοµείο για την εγχείρηση, δεν έχω ξαναπάει στο νοσοκοµείο για να µείνω ούτε µία µέρα. Πηγαίνω για λίγη ώρα, κάνω τη θεραπεία και φεύγω», δήλωσε.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Παραμένει ο Άδωνις στο Υγείας
- «Ξηλώνεται» ο Ζελένσκι! Το ουκρανικό κοινοβούλιο δεν ενέκρινε απόφαση υποστήριξης του
- Κόρη θύματος στα Τέμπη: «Επέστρεψαν τη σορό του πατέρα μου με άλλα ρούχα από αυτά που φορούσε όταν επιβιβάστηκε»
- Τα νύχια σας μπορούν να σας πουν πόσο καλά γερνάτε
- Είναι υπαρκτό το σενάριο των πρόωρων εκλογών; Το σκεπτικό του ανασχηματισμού και το παράδοξο με τις παραγγελίες Tesla
- Δύσκολη η προσέγγιση του χτυπημένου από βέλος αγριογούρουνου στην Πάρνηθα - Τι μπορεί να γίνει
- Το Gmail ξεφορτώνεται τους κωδικούς SMS
- Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Κούγια – Νοσηλεύεται στην εντατική
- Δύσκολες ώρες για τον Αλέξη Κούγια - Παραμένει σε πολύ κρίσιμη κατάσταση
- Κέρκυρα: Αναζητείται 16χρονη που δεν επέστρεψε στο σπίτι της
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimosio
- Κοντά σε συμφωνία για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν Μακρόν και Τραμπ
- Καιρός: Παγετός σήμερα – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Κίνηση στους δρόμους: Προβλήματα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Αλέξης Κούγιας – Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

- Τελευταία Νέα Dimosio
- Δίνει μάχη για τη ζωή του ο Αλέξης Κούγιας – Παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ
- Κίνηση στους δρόμους: Προβλήματα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Κοντά σε συμφωνία για το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία – Πού συμφώνησαν και πού διαφώνησαν Μακρόν και Τραμπ
- Καιρός: Παγετός σήμερα – Πού αναμένονται καταιγίδες
- Τραμπ: Περιμένω τον Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον να υπογράψει συμφωνία για τα ορυκτά
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ δεν θα φύγουν από την Αλεξανδρούπολη
- Ερντογάν: «Μόνο η Τουρκία μπορεί να σώσει την ΕΕ από το αδιέξοδο»
- Ο Μακρόν στον Λευκό Οίκο: Δεν τον υποδέχτηκε ο Τραμπ και αναγκάστηκε να… κορνάρει
- Τραμπ: Είμαι σε σοβαρές συνομιλίες με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, πάνε εξαιρετικά
- Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην άνοδο του Κηφισού
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απεργία 28η Φεβρουαρίου: Τι θα γίνει με τα σχολεία – Ποια θα είναι κλειστά
- Καλαμάτα: Βίντεο ντοκουμέντο απο τις απανωτές διαρρήξεις σε καταστήματα [βίντεο]
- Θεσσαλονίκη: Εγκλωβισμένα ΙΧ στον Περιφερειακό – Τεράστιες ουρές (ΧΑΡΤΗΣ)
- Έκλεψαν... χρυσή τουαλέτα αξίας 6 εκατ. δολαρίων και την έκοψαν σε κομμάτια!
- Παλαιό Φάληρο: Ποτάμι δρόμος λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Πρωτέως
- Κλοπές σε τραμ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 36χρονου που έκλεβε πορτοφόλια
- Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά
- ΠαΣοΚ: Πιθανότερη ημερομηνία για πρότασης μομφής η 4η Μαρτίου
- Χτύπημα στην περιφέρεια του Κιέβου – Τραυματίας και ζημιές, σε επιφυλακή η Πολωνία