“Αντίστροφη μέτρηση” για 30.436 προσλήψεις – Πότε θα υποβληθούν αιτήσεις

10:56 30/7/2018 - Πηγή: Dimosio

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία για την δημοσιοποίηση από τον ΟΑΕΔ, του προγράμματος κοινωφελούς Εργασίας σε δήμους και Περιφέρειες.Το νέο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 276 Δήμους και 13 Περιφέρειες και θα είναι 8μηνης διάρκειας. Το νέο πρόγραμμα απευθύνεται σε 30.436 θέσεις ανέργους.

Όπως εξήγγειλε το προηγούμενο χρονικό διάστημα με συνέντευξή του στο “Έθνος – Εργασία” ο υφυπουργός Εργασίας,

Νάσος Ηλιόπουλος, το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας θα απευθύνεται σε 30.421 ανέργους, θα υλοποιηθεί σε 276 δήμους και 13 Περιφέρειες της χώρας, θα είναι 8μηνης διάρκειας και προϋπολογισμού 216 εκ. Ευρώ.

Ειδικότερα, οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι περί τις 25.000 σε υπηρεσίες Δήμων και 5.000 σε υπηρεσίες Περιφερειών. Το πρόγραμμα θα ενσωματώνει μια νέα τύπου διαδικασία κατάρτισης για όσους απασχοληθούν σε τεχνικά επαγγέλματα, όπως κτίστες, κηπουροί κ.α. Τα ΚΕΚ δηλαδή θα χορηγούν μια πιο εξειδικευμένη πιστοποίηση σε τεχνικές ειδικότητες, π.χ. για λειτουργία μηχανημάτων, κηπουρική κ.α., ώστε οι ωφελούμενοι να εμπλουτίσουν τα εφόδια και το βιογραφικό τους.

Στόχος είναι όσοι μπαίνουν στα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας και ακριβώς επειδή πρόκειται για ανέργους με συγκεκριμένο προφίλ – η πολυπληθέστερη ομάδα αφορά άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και με ελάχιστους εισοδηματικούς πόρους – να βοηθηθούν στα επόμενα βήματά τους μετά το τέλος του 8μηνου. Επισημαίνεται πως το 8μηνο θα αναγνωρίζεται και θα μετράει για τις επόμενες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ως προϋπηρεσία στο Δημόσιο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση της ανεργίας και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων ομάδων με την αγορά εργασίας, στη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης, καθώς και στην προαγωγή της κοινής ωφέλειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με την κάλυψη κοινωνικών αναγκών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα