Nέα Πρωτοδικεία σε ανατολική και δυτική Αττική προανήγγειλε ο Σ.Κοντονής
Τη λειτουργία, μέσα στο 2019, δύο νέων πρωτοδικείων, σε ανατολική και δυτική Αττική, προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Συνοδευόμενος από τον γγ του υπουργείου, Δημήτρη Παπασπύρου, ο κ. Κοντονής μετέβη το πρωί στα δικαστήρια, όπου συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, και του Πρωτοδικείου, Ελευθεριο Γεωργίλη, καθώς και με εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων.
Ο υπουργός δήλωσε ότι είναι αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης το «σπάσιμο» του Πρωτοδικείου
Όσον αφορά τη δημιουργία των δύο νέων πρωτοδικείων, ο κ. Κοντονης δήλωσε: «Είναι αμετάκλητη η απόφαση της κυβέρνησης για τη διάσπαση του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας της Αθήνας. Ήδη, με το πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή, θα καθοριστεί ο τρόπος επιλογής της έδρας των δύο πρωτοδικείων. Αυτός ο υδροκεφαλισμός που επικρατεί εδώ και χρόνια κατά έναν παράλογο τρόπο στο πρωτοδικείο αθηνών, μοναδικό παραδειγμα στην Ευρώπη, θα σταματήσει… Εκτιμώ ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε τελειώσει τη διαδικασία της εξεύρεσης κτιρίων που θα στεγάσουν τα νέα πρωτοδικεία ανατολικής και δυτικής Αττικής και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019».
Ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία, ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, διευκρίνησε ότι σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις για τη συνδρομή εξειδικευμένου επιστημονικου προσωπικού σε μεγάλες ποινικές υποθέσεις. Είπε: «Μου έχει παραδοθεί το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία και πιστεύω ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα εχει ψηφιστεί. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται και διατάξεις που θα αφορούν επιστημονικό προσωπικό, για παράδειγμα ανακριτές διαφθοράς, που θα επεξεργάζονται ζητήματα σε υποθέσεις που χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Αλλά και η στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας με προσωπικό που θα αναλάβει κατά κύριο λόγο αστυνομικά καθήκοντα, είναι κάτι το οποίο έχει κριθεί πολλαπώς και απ΄όλες τις πλευρές θετικό. Θα αρχίσει η υλοποίηση βήμα βήμα και σταδιακά. Δε θα υλοποιηθεί στο συνολό του για το σύνολο της επικράτειας, έχουμε κατά αρχάς σκοπό να υλοποίησουμε το σχέδιο στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας: ΑΘήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη».
Για τις προσλήψεις νέου προσωπικού στα δικαστήρια, ο υπουργός είπε: «Ολοκληρώνονται οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ και ήδη διορίζονται με γρήγορες διαδικασίες οι πρώτοι δικαστικοί υπάλληλοι στο πρωτοδικείο και την εισαγγελία για να πληρωθούν τεράστια κενά, τα οποία υπήρχαν χρόνια».
Ο κ. Κοντονής ευχαρίστησε εκ μέρους της κυβέρνησης τους δικαστικούς υπαλλήλους της εισαγγελίας και του πρωτοδικείου για το έργο που παρέχουν, για τις τεράστιες, όπως είπε, προσπάθειες που καταβάλλουν με τρομερό φόρτο εργασίας που ξεπερνά πολλές φορές το ανθρώπινο μέτρο. Ευχαρίστησε ακόμη τους δικαστές για το μέρισμα που συγκεντρώνουν από τις διαιτησίες, το οποίο διαθέτουν για τη βελτίωση υποδομών του πρωτοδικείου και της εισαγγελίας. Τέλος, εξέφρασε ευχαριστίες στο υπουργειο Εθνικής Άμυνας για την συμβολή του στην ολοκλήρωση, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, έργων αποκατάστασης των κτιρίων. «Δηλαδή, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογουμενο και στον συντομότερο δυνατό χρόνο, έχουν γίνει βελτιωτικές παραμβάσεις στα κτίρια και σε μεγάλο βαθμό, θα έλεγα, έχει αλλαξει η εικόνα των δικαστηρίων στην Αθήνα» είπε.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τo εξώφυλλο Δώρου-Αθηνάς και το κράξιμο: «Σας έχουμε σιχαθεί! Έλεος»
- Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο! Δείτε την Έφη Μουρίκη ντυμένη νύφη με κόκκινο φόρεμα
- Η ΑΕΚ πηγαίνει τον Λάζαρο και στα ποινικά δικαστήρια
- Τέλος εποχής για τη Vodafone στη Βρετανία
- Περίμενε να μάθει το φύλο του μωρού αλλά βρέθηκε μπροστά σε μια άλλη έκπληξη
- Τατιάνα Στεφανίδου- Νίκος Ευαγγελάτος: Ρομαντική βόλτα με το κάμπριο
- Απόλυτη νηστεία μετά τις 15.00
- Τρόμος στο πιλοτήριο-Έσπασε το τζάμι και «ρούφηξε» τον συγκυβερνήτη
- Βίντεο: Ελληνικό δαιμόνιο στο μετρό - Ένας χτυπάει εισιτήριο... τρεις περνάνε!
- Νέο «μπαμ» μετά τον Λάζαρο - Δείτε ποιον παίκτη έχει σταμπάρει ο Ολυμπιακός
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimosio

- Τελευταία Νέα Dimosio
- Nέα Πρωτοδικεία σε ανατολική και δυτική Αττική προανήγγειλε ο Σ.Κοντονής
- Σε ποιους σταθμούς του Μετρό θα κλείσουν οι μπάρες αύριο
- Πότε τα μπλοκάκια φορολογούνται ως μισθωτοί
- ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης 30 Μαΐου
- Πτώση επενδύσεων στη βιομηχανία «βλέπει» το ΙΟΒΕ
- ΕΛ.ΑΣ: 6.101 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας
- Πάτρα: Πρόσληψη 20 Καταμετρητών ρεύματος
- Τι αλλάζει στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης
- Αυξάνεται ο χρόνος εξειδίκευσης και η υποχρεωτική υπηρεσία των Ιατρών
- 1.520 θέσεις μονίμων σε υπουργεία και φορείς
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μαζί με τις ζέστες....εμφανίστηκαν φίδια και νερόφιδα στην Καστοριά
- Μαμάδες με διπολική διαταραχή: Τι συμβαίνει στην καθημερινότητά τους;
- Μπορεί η Θεσσαλονίκη να κερδίσει το στοίχημα;
- Ο όρος της ΝΔ για την κατάτμηση της Β’ Αθηνών
- Αυτή είναι η μεγαλύτερη φυτεία με οπιούχα στην Ελλάδα - Δείτε πού εντοπίστηκε (pics)
- Αγίου Πνεύματος 2018: Πότε «πέφτει» φέτος - Για ποιους είναι αργία
- Συνταγή για πεντανόστιμα καλαμαράκια με ρύζι και σπανάκι
- ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις για τη φορολόγηση μισθωτών με μπλοκάκι
- Live – Λωρίδα της Γάζας: Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη
- Σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο! Δείτε την Έφη Μουρίκη ντυμένη νύφη με κόκκινο φόρεμα