7.000 μόνιμες προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων

07:30 7/11/2017 - Πηγή: Dimosio

Πάνω από 7.000 θα είναι οι μόνιμες προσλήψεις στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο συνέδριο της ΠΟΠ- ΟΤΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε επίσης ότι η προκήρυξη των μόνιμων θέσεων αναμένεται να δημοσιευτεί σε λίγες ημέρες και ότι πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό που γίνεται για πρώτη φορά από το 2009, «κάτι σημαντικό από μόνο του», «γιατί δημιουργεί χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας στην Αυτοδιοίκηση έναν χώρο που κατά κύριο λόγο οι ελαστικές μορφές εργασίας είχαν

εισχωρήσει μέσα στην καθημερινή του λειτουργία».

«Γνωρίζουμε τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, και τα έχουμε αναδείξει με κάθε τρόπο και δεν θα σταματήσουμε να τα λέμε συνολικά, για το θέμα των συμβασιούχων, όπως και τα εμπόδια που υπάρχουν στο σημερινό νομικό πλαίσιο, αλλά και στις δεσμεύσεις της χώρας για το θέμα των προσλήψεων που δεν μας επιτρέπει να έχουμε μία συνολική λύση για τους συμβασιούχους σε άλλους τομείς, πέρα από την καθαριότητα. Αλλά την ίδια στιγμή προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται και να πείσουμε αυτούς οι οποίοι ασκούν μία επιτροπεία στη χώρα, -και αυτό είναι μία αλήθεια- η Ελλάδα είναι μία χώρα αυτή τη στιγμή περιορισμένων δυνατοτήτων ως προς το θέμα των αποφάσεων, δεν έχει αποκτήσει την κυριαρχία της, έστω αυτό το βαθμό κυριαρχίας που έχουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι όλοι όσοι ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εθελοντικά έχουν εκχωρήσει ένα μέρος των αποφάσεών τους, σε κάποια άλλα υπερεθνικά κέντρα, αλλά για την Ελλάδα είναι κάτι προφανώς δυσμενέστερο το καθεστώς μέσα στο οποίο λειτουργεί».

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που επίκειται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες, η Ειδική Συλλογική Σύμβαση που υπεγράφη με την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα ισχύσει και για την ΠΟΠ-ΟΤΑ.

«Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, είπε ο κ. Σκουρλέτης, ότι έστω μετά από χρόνια κατορθώσαμε και υπογράψαμε αυτή την Ειδική Συλλογική Σύμβαση, στην οποία όπως γνωρίζετε με βάση μία τροπολογία, που επίκειται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες, θα σας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσετε κι εσείς ως Ομοσπονδία σε αυτήν».

Αναφερόμενος στις θεσμικές αλλαγές του «Καλλικράτη» ανέφερε ότι «τους επόμενους μήνες και μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους να φέρουμε ένα νέο Θεσμικό Πλαίσιο, το οποίο θα δίνει στους Δήμους τις δυνατότητες να κάνουν περισσότερα πράγματα, να χειραφετηθούν έναντι της κεντρικής εξουσίας, αλλά κυρίως θα επιχειρεί να φέρει ένα νέο πνεύμα εκδημοκρατισμού μέσα στην ίδια τη λειτουργία των Δήμων. Προφανώς αυτό σχετίζεται και με το εκλογικό σύστημα που για εμάς δεν μπορεί να είναι άλλο από την απλή αναλογική στις δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα