Ζάεφ: «Ισως η Βρετανία να «άφησε χώρο» στην ΕΕ και για εμάς»

Το Ηνωμένο Βασίλειο, αφήνοντας την Ευρωπαϊκή Ενωση, ίσως «αφήνει χώρο» για την πΓΔΜ, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, λίγες ημέρες μετά το αίτημα για ένταξη στην ένωση.
Για μια «ελεύθερη θέση» που μένει κενή και η οποία μπορεί να αναπληρωθεί από τη χώρα του έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.
Σημείωσε επίσης ότι το θέμα της μετονομασίας

της πΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» ήταν σημαντικό για το μέλλον της ΕΕ, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να ενταχθεί στην ένωση.
Ο Ζάεφ πρόσθεσε ότι τώρα οι αρμόδιες αρχές συνεργάζονται με την αντιπολίτευση ώστε να εφαρμοστούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
«Θέλουμε να είμαστε μέλος της ΕΕ. Το Ηνωμένο Βασίλειο ίσως «αφήνει χώρο» για εμάς. Θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο και ελπίζω ότι πολλές χώρες στην περιοχή μας θα ακολουθήσουν το δρόμο μας», δήλωσε ο Ζάεφ στους δημοσιογράφους μετά από συνομιλίες με τον αυστριακό καγκελάριο, Σεμπάστιαν Κουρτς, στη Βιέννη.
Υπενθυμίζεται πως η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη τον Ιούνιο από την Αθήνα και τα Σκόπια και υπερψηφίστηκε από τα κοινοβούλια και των δύο χωρών.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα