Βραβείο Διεθνούς Αριστείας 2018 RIBA για το ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Iδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συγκαταλέγεται στους νικητές των Βραβείων Διεθνούς Αριστείας 2018 (Award for International Excellence) του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων (Royal Institute of British Architects – RIBA).
Τα διεθνούς σπουδαιότητας βραβεία απονέμονται κάθε δύο χρόνια και αναγνωρίζουν τα πιο επιδραστικά και σημαντικά νέα κτίρια που κατασκευάζονται σε ολόκληρο τον κόσμο, τους αρχιτέκτονες που τα έχουν σχεδιάσει αλλά και εκείνους που τα οραματίστηκαν και προχώρησαν στην

υλοποίησή τους.
Οπως αναφέρει το RIBA στο αιτιολογικό κείμενο της βράβευσης του ΚΠΙΣΝ, «αυτό το έργο είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και την Αθήνα. Είναι αποδεδειγμένα επιτυχημένο καθώς το έχει ήδη αγκαλιάσει το γενικό κοινό, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό πολιτών σε ένα υπέροχο πάρκο και δύο εγκαταστάσεις διεθνούς επιπέδου».
Σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop, σε συνεργασία με το ελληνικό αρχιτεκτονικό γραφείο BETAPLAN, το ΚΠΙΣΝ είναι ένας περιβαλλοντικά βιώσιμος, διεθνούς εμβέλειας πολιτιστικός, εκπαιδευτικός και ψυχαγωγικός αστικός τόπος, ο οποίος περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδoς και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το έκτασης 170 στρεμμάτων Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.


Το RIBA ιδρύθηκε το 1834, αποτελεί πλέον έναν διεθνή επαγγελματικό οργανισμό που αριθμεί περισσότερα από 44.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο. Υποστηρίζει τη δημιουργία καλύτερων κτιρίων, τη βελτίωση κοινοτήτων και τη μέριμνα για το περιβάλλον μέσα από την αρχιτεκτονική.

Keywords
Τυχαία Θέματα