«Τσουνάμι» καταγγελιών σε βάρος καθηγητών του ΑΠΘ

«Τσουνάμι» καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση κατά του καθηγητή Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα όσα αποκάλυψε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου. Για την υπόθεση έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα.
Οι καταγγελίες είδαν το φως της δημοσιότητας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, μετά την αποκάλυψη για την προσωπική εμπειρία που βίωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.
Οι καταγγελλόμενες πράξεις,

όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Εισαγγελία, αφορούν το διάστημα 2009 και μεταγενέστερα. Το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό του βιασμού και όποια άλλη πράξη προκύψει.
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) Λίνα Σαλταμπάση, η οποία φοίτησε στο εν λόγω τμήμα, επιβεβαίωσε τις καταγγελίες της γυναίκας κατά του καθηγητή και ενημέρωσε πως δεν είναι η μόνη καταγγελία τέτοιας φύσεως που έχει γίνει.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω τις καταγγελίες. Έχω ιδία γνώση και θα την καταθέσω όταν με καλέσει ο εισαγγελέας και ελπίζω ότι θα ενδυναμώσουμε άλλες φοιτήτριες, από το δικό μας τμήμα, αλλά και από άλλα τμήματα, να μην διστάσουν εάν υπάρχει δεδομένο περιστατικό. Δεν θέλουμε ένα κίνημα εκδίκησης, αλλά όταν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια, από το 1984, πάνω 100 καταγγέλλουσες, μιλάμε για ένα κίνημα ηθικής αποκατάστασης και δικαιοσύνης» είπε, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Εισαγγελική παρέμβαση
Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως ύστερα από εντολή από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ξεκινά έρευνα για τον καθηγητή στο τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ, αλλά και έναν στη Φιλοσοφική.
Ο κ. Δημήτρης Κωβαίος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων του ιδρύματος, τόνισε πως το Πανεπιστήμιο έχει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα παρενόχλησης ή έμφυλης βίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα