Το πλάνο των 100 ημερών για τα νέα σιδηροδρομικά έργα

Στα 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε η οποία έχει εκτελέσει έργο συνολικής αξίας 6,1 δις σε 518 συμβάσεις αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. κ. Χρήστος Βίνης.


Η πορεία της εταιρείας όπως τόνισε, καταγράφει μία επιτυχή πορεία έργων, καθώς όπως εξήγησε προχωράει η δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία των μειοδοτικών διαγωνισμών προϋπολογισμού 630 εκ. αλλά και στη δημοπράτηση έργων με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου προϋπολογισμού 3,3 δις.

Οι αναπτυξιακοί στόχοι που έχει θέσει η ΕΡΓΟΣΕ σύμφωνα με τον κ. Βίνη, είναι μεταξύ άλλων η ενίσχυση της διατροπικότητας με έμφαση στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια, η ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας (άξονας ΠΑΘΕ), αλλά και η ολοκλήρωση της ανάπτυξης του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου.


Αξίζει δε να σημειωθεί, όπως με ιδιαίτερη έμφαση ανέφερε, ότι όλα τα έργα του Ανταγωνιστικού Διαλόγου συνδέουν τα μεγάλα λιμάνι της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο, συντελώντας στο όραμα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για τη δημιουργία ενός μεγάλου εμπορικού κόμβου στη χώρα.

Τί είναι ο ανταγωνιστικός Διάλογος

* Διασφαλίζει την αρτιότερη τεχνική λύση, ως αποτέλεσμα διαβούλευσης μεταξύ των διαγωνιζομένων.
* Ο Ανάδοχος γίνεται Κύριος της Μελέτης του έργου.
* Δίνεται η δυνατότητα εφαρμογής καινοτόμων λύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα