Το 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων S-400 στην Τουρκία

Το επόμενο έτος αναμένεται να φθάσουν στην Τουρκία οι πρώτοι ρωσικοί πύραυλοι S-400, οι οποίοι αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα.
Εντός του 2019 θα ξεκινήσει η παράδοση των πρώτων αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosoboronexport.
«Το συμβόλαιο για την παράδοση των S-400 στην Τουρκία θα υλοποιηθεί εντός των συμφωνηθέντων χρονικών ορίων.

Αυτό θα συμβεί το επόμενο έτος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλεξάντερ Μικχέεβ.
Οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει τη σχετική συμφωνία το 2017, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επανειλημμένως απειλήσει την Aγκυρα με την επιβολή κυρώσεων, εφόσον η τελευταία παραλάβει τους ρωσικούς πυραύλους.
Τα πυραυλικά συστήματα S-400 αποτελούν ένα από τα πλέον σύγχρονα και αποτελεσματικά αντιαεροπορικά συστήματα, καθώς έχουν τη δυνατότητα πρόκλησης εναέριων πληγμάτων σε εύρος 400 χιλιομέτρων.
Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι η προμήθεια των ρωσικών πυραύλων από μία χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο την αμυντική ασφάλεια ολόκληρης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραλαβή των S-400 από τη γειτονική χώρα, αναμένεται να ρίξει περαιτέρω λάδι στην ήδη κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ.
Πηγή Sputnik

Keywords
Τυχαία Θέματα