Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Τα κενά που υπάρχουν στα κέντρα Υγείας του νομού Μαγνησίας επαναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή τον θάνατο του τραγουδιστή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ «εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς που τυγχάνει να ήταν γνωστός καλλιτέχνης».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία:

«για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για επείγον περιστατικό από την περιοχή Πτελεό Μαγνησίας στις 04:27 το πρωί. Αμέσως κινητή ιατρική μονάδα ξεκίνησε από τον Βόλο, η απόσταση είναι 70 χλμ. με μεγάλο μέρος της διαδρομής να είναι επαρχιακός δρόμος καθώς στο Κέντρο Υγείας, το οποίο απέχει 30 χλμ. από το Πτελεό. Όταν έφτασε στο σημείο, 45 λεπτά περίπου μετά ήταν ήδη αργά».
Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι σε κάθε βάρδια υπάρχουν τρία ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ Βόλου, που «δεν προλαβαίνουν να καλύψουν και τις ανάγκες των ορεινών περιοχών καθώς οι αποστάσεις είναι δυσπρόσιτες και μεγάλες».
Οι διακομιδές ασθενών μπορεί να καθυστερήσουν έως και 4 ώρες, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα