«Θησαυρό μάγισσας» ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Πομπηία

Γούρια, φυλαχτά, κρύσταλλοι ανάμεσα στα ευρήματα

Ο «θησαυρός της μάγισσας» με γούρια, φυλαχτά και άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν σε διάφορα τελετουργικά, αποκαλύφθηκε άθικτος στην Πομπηία.
Τα ευρήματα των αρχαιολόγων παραπέμπουν στον «θησαυρό» μιας μάγισσας, καθώς στη συλλογή περιλαμβάνονται γούρια για καλή τύχη και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες γονιμότητας και αποπλάνησης, και τα οποία έμεινα θαμμένα για χιλιάδες χρόνια στα ερείπια της Πομπηίας.
Κρύσταλλοι, πέτρες από κεχριμπάρι και αμέθυστο, κουμπιά φτιαγμένα από οστά, φυλαχτά, κούκλες,

μικροσκοπικοί φαλλοί και ακόμη και ένα μικροσκοπικό κρανίο είναι μερικά από τα ευρήματα που αποκάλυψαν οι αρχαιολογικές ανασκαφές.
Τα συγκεκριμένα αντικείμενα βρέθηκαν στο Casa del Giardino, στην ίδια περιοχή όπου πρόσφατα είχε βρεθεί μια επιγραφή που έκανε τους ιστορικούς να αναθεωρήσουν την ημερομηνία που εκτιμούν ότι έλαβε χώρα η έκρηξη του Βεζούβιου.
«Υπάρχουν δεκάδες γούρια για καλή τύχη δίπλα σε άλλα αντικείμενα, τα οποία φέρονται να έχουν τη δύναμη να συντρίψουν την κακή τύχη», είπε στο ANSA ο επικεφαλής του αρχαιολογικού πάρκου της Πομπηίας, Μάσιμο Οσάνα, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ανήκουν σε υπάλληλο ή σκλάβο. Πράγματα, ανάμεσα στα αντικείμενα δεν περιλαμβάνεται ο χρυσός που συνήθισαν να χρησιμοποιούν οι εύποροι της Πομπηίας.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα