Θα λειτουργήσει σαν τέμενος η Αγιά Σοφιά;

Το μήνυμα συνεργάτη του Ερντογάν και η ερμηνεία τουρκικών μέσων

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δημοσίευσε φωτογραφία της Αγιάς Σοφιάς, με το μήνυμά του να ερμηνεύεται από τουρκικά μέσα ότι πρόκειται να λειτουργήσει ως τέμενος.
Ως σήμα ότι η Αγιά Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη πρόκειται να λειτουργήσει σαν τέμενος ερμηνεύουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης μία ανάρτηση του Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντή επικοινωνίας του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο συνεργάτης του Τούρκου προέδρου δημοσίευσε φωτογραφία

της Αγ. Σοφιάς και την ακόλουθη φράση: «Μας έλειψε! Αλλά κάντε υπομονή. Θα τα καταφέρουμε μαζί».

Özledik!
Ama az daha sabır.
Birlikte başaracağız… pic.twitter.com/XEX7k7XDCz

— Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) May 9, 2020

Η φράση προβάλλεται στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με άρθρα για την ιστορία της Αγίας Σοφίας, ενώ ορισμένοι εικάζουν ότι η 29η Μαΐου, ημέρα της Άλωσης της Πόλης, μπορεί να είναι η ημέρα που θα ανοίξει η Αγία Σοφία ως τέμενος. Η Hurriyet δημοσιεύει άρθρο για την ιστορία της Αγ. Σοφιάς.
Η Αγιά Σοφιά έχει βρεθεί συχνά στην ατζέντα της τουρκικής ηγεσίας και του Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν από ένα χρόνο, ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος για προσευχή αποτελεί προσδοκία του τουρκικού έθνους και του μουσουλμανικού κόσμου.
«Η Αγιά Σοφιά κέρδισε πρόσφατα το καθεστώς μουσείου. Πρώτα πρέπει να αποδώσουμε στην Αγιά Σοφιά την πραγματική της ταυτότητα. Ποια είναι αυτή; Είναι τζαμί. Πρέπει να το κάνουμε» είχε δηλώσει και προανήγγειλε αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις.
Πηγή sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα