Σύσταση Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, με πρόεδρο τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Γ. Κρεμλή

Στη δημιουργία μιας επιτροπής (Circular Economy Committee), για την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και της μεταφοράς καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας προχώρησε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.
Η νεοσύστατη Επιτροπή θα λειτουργήσει ως ένα think tank ή sounding board για τη διαμόρφωση θέσεων σε θέματα κυκλικής οικονομίας, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα προβλέπεται η εκπροσώπηση σε διεθνή και εθνικά συνέδρια σε θέματα κυκλικής οικονομίας με επιλεκτικές παρεμβάσεις σε οικονομικά, επιστημονικά

και κοινωνικά δρώμενα.
Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας ορίστηκε ο κ. Γιώργος Κρεμλής, Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα ενέργειας, κλίματος, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Η αρχική σύνθεση της Επιτροπής απαρτίζεται από σημαντικές εταιρίες-μέλη, όπως οι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Βιοχάλκο, Coca-Cola Hellas, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eunice Energy Group (EEG), Μυτιλιναίος, ΟΤΕ, ΤΕΧΑΝ, Τράπεζα Πειραιώς, εταιρίες με σημαντική δράση και ισχυρό αποτύπωμα στα θέματα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Η Επιτροπή, προϊόντος του χρόνου θα στελεχωθεί και από άλλες εταιρίες, δημιουργώντας ένα ισχυρό σύνολο που θα αναλάβει αρκετές και σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Κρεμλής τόνισε: «Σε μία χρονική στιγμή, όπου το γραμμικό μοντέλο οικονομίας φτάνει στο τέλος του και η μετάβαση σε ένα κυκλικό μοντέλο που συνδέεται άρρηκτα με τους στόχους και τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, είναι αναγκαία, η σύσταση της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική και ουσιαστική κίνηση. Με τιμά ιδιαίτερα να βρίσκομαι στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής και με τη συνδρομή των μελών της και της Διοίκησης του Επιμελητηρίου πιστεύω ότι θα αναδείξουμε τον στρατηγικό ρόλο της Κυκλικής Οικονομίας στην ανάπτυξη των κοινωνιών μας με σεβασμό στο περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους, με ουσιαστικό και παρεμβατικό λόγο».

Keywords
Τυχαία Θέματα