Συναγερμός μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ για αντίποινα από τον θάνατο του γιου του Μπιν Λάντεν

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναμένουν για πιθανά αντίποινα από την Αλ Κάιντα, μετά τον υποτιθέμενο θάνατο του γιου του Οσάμα Μπιν Λάντεν, σύμφωνα με τη Mirror.
Τον περασμένο μήνα, τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ανώνυμες πηγές, υποστηρίζοντας ότι ο Χάμζα Μπιν Λάντεν,

γιος του ηγέτη της τρομοκρατικής ομάδας της αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός. Οι πηγές αρνήθηκαν να δώσουν περεταίρω πληροφορίες και οι αρχές των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη προβεί σε επίσημη δήλωση επί του θέματος.
«Υπάρχει ακόμα μια ισχυρή βούληση για μια ακόμη 9/11, ώστε ο εφιάλτης του Μπιν Λάντεν να μην έχει τελειώσει – παρόλο που είναι πιθανό να έχει δολοφονηθεί ο μοναδικός κληρονόμος του ιδρυτή», δήλωσε μία από τις πηγές, αναφερόμενος στον Χάμζα Μπιν Λάντεν.
Η πηγή χαρακτήρισε τον Χάμζα Μπιν Λάντεν ως άπειρο «επιχειρησιακά», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν «ακαταμάχητος» ως «ένας απόγονος του πιο διάσημου μυαλού του τρόμου που γνώρισε ο κόσμος».
Ο πρώην πρώτος τρομοκράτης στον κόσμο εξέφρασε την ελπίδα ότι ο γιος του θα έμενε «να αντιμετωπίσει την πρόκληση να οδηγήσει την Αλ Κάιντα, οπότε δεν θα μπορούσε να επιτραπεί στη Δύση να υποστηρίξει μια νέα και πιο επικίνδυνη Αλ Κάιντα», δήλωσε η πηγή.
Οι παρατηρήσεις έρχονται αφού το NBC News, επικαλούμενο τρεις αξιωματούχους των ΗΠΑ ανέφερε στα τέλη Ιουλίου ότι ο Χάμζα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Οι αξιωματούχοι δεν έδωσαν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πότε πέθανε ο Χάμζα ή αν οι ΗΠΑ διαδραμάτισαν κάποιο ρόλο στο θάνατό του.
Ο Χάμζα, ο οποίος νωρίτερα παρότρυνε τους οπαδούς της Αλ Κάιντα να επιτεθούν στις ΗΠΑ ως εκδίκηση για τη δολοφονία του πατέρα του, θεωρούνταν ως ο πιο πιθανός διάδοχος του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αιμάν αλ-Ζαουάχρι.
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, με τη σειρά του, προσέφερε ανταμοιβή ύψους ενός εκατ. δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το κρησφύγετο του γιου του Μπιν Λάντεν.
Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου 2011 στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν, κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης της ειδικής μονάδας SEAL Team 6 του Αμερικανικού Ναυτικού μετά από 10ετές ανθρωποκυνηγητό. Η 10ετης επιχείρηση αναζήτησης του αρχιτρομοκράτη ήταν μέρος μιας απάντησης στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, που αφαίρεσαν τη ζωή περίπου 3.000 ανθρώπων.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα