Συμφωνία των Πρεσπών: Τι στάση θα κρατήσει η ΝΔ

Ξεκινά στις 17:00 η Επιτροπή Εξωτερικών για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη στην Επιτροπή ενώ στην Ολομέλεια της Βουλής θα συζητηθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη, με συνεδριάσεις που θα ανοίγουν στις 10:00 το πρωί και θα κλείνουν στις 02:00 τα ξημερώματα.
Η ΝΔ πάντως ξεκαθαρίζει ότι τις αποφάσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα τις λάβει η ίδια η Επιτροπή και όχι η Διάσκεψη

των Προέδρων. «Δεν δεχόμαστε με τίποτα τη φημολογούμενη επίσπευση της διαδικασίας», τόνιζαν χαρακτηριστικά πηγές της ΝΔ πριν από λίγο στο Sputnik.
Ψήφος εμπιστοσύνης: Τι προβλέπει το Σύνταγμα, τι κοινοβουλευτικά «όπλα» αφήνει στη ΝΔ
Οι ίδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι η ΝΔ δεν έχει αποκλείσει οριστικά το σενάριο να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. «Η πρόταση μομφής είναι πάντοτε στο τραπέζι» έλεγαν χαρακτηριστικά. Εξηγούσαν δε, ότι κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ώρες για τις αποφάσεις του κόμματος, μετά και την τοποθέτηση Δανέλλη στην Επιτροπή Εξωτερικών.
Σε τέτοια περίπτωση, η συζήτηση για την Συμφωνία των Πρεσπών θα διακοπεί και θα ξεκινήσει τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας.
Να σημειωθεί πως κατόπιν αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας, η απογευματινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα μεταδοθεί live από το κανάλι της Βουλής.

Keywords
Τυχαία Θέματα