Σύλληψη δύο μεγαλοδικηγόρων για την υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού»

Συνελήφθη την Παρασκευή από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, μετά από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο ειδικός εφέτης ανακριτής ο οποίος ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Χτες είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Ο κ. Παναγόπουλος αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της ημέρας ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, όπως άλλωστε και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος είχε συλληφθεί χτες για την ίδια υπόθεση και κρατήθηκε το βράδυ στη ΓΑΔΑ.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και η απόπειρα εκβίαση, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση.
Ο συνήγορος του κ. Λυκουρέζου εξέφρασε χτες ενστάσεις σχετικά με τη σύλληψη του πελάτη του. «Δεν αντιλαμβάνομαι δικονομικά και νομικά προς τι η έκδοση του εντάλματος σύλληψης. Ελπίζω να μη συνδέεται με άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο Θρασύβουλος Κονταξής.
Αναφερθείς στις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Λυκουρέζο, ο συνήγορός του δήλωσε ότι κατηγορείται για συμμετοχή «σε εγκληματική οργάνωση με πρόσωπα με τα οποία δεν είχε απολύτως καμία επαφή».
Το πιθανότερο είναι ότι και οι δύο δικηγόροι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία.
Για την ίδια υπόθεση, στις αρχές Απριλίου, είχαν προφυλακιστεί δύο δικηγόροι που είχαν συλληφθεί για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Επρόκειτο για έναν 65χρονο και μια 45χρονη. Κατά την απολογία του, ο δικηγόρος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται.
Οι νέες ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το ert.gr, ήρθαν μετά τις καταθέσεις τόσο του Αριστείδη Φλώρου, όσο και των δικηγόρων, οι οποίοι έκαναν λόγο για δύο εκατομμύρια ευρώ που φέρεται να ζητούσαν οι εν λόγω δικηγόροι προκειμένου να αποσυρθεί ο 65χρονος εντολέας τους από την πολιτική αγωγή σε εκείνη τη δίκη.
Των συλλήψεων είχε προηγηθεί συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Κούγια, ο οποίος εκπροσωπεί τον 65χρονο προφυλακισμένο δικηγόρο. Ο κ. Κούγιας κατηγόρησε γνωστούς δικηγόρους ότι κατασκεύασαν ένα βρώμικο παρασκήνιο προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος του εντολέα του και ο ίδιος να παρουσιαστεί θύτης αντί για θύμα.
Η υπόθεση της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού σχετίζεται με συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς και άλλα εγκλήματα. Εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Αντιτρομοκρατικής.
Στον ανακριτή σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος
O γνωστός ποινικολόγος, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού». Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που συνελήφθη χθες με την κατηγορία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση της λεγόμενης «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».
Βρίσκεται αντιμέτωπος για τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας εκβίασης και συνελήφθη ως ύποπτος φυγής. Στο ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος, που διώκεται για τα ίδια αδικήματα. Το πιθανότερο είναι ότι και οι δύο δικηγόροι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία.
Οι νέες ποινικές διώξεις, σύμφωνα με το ert.gr, έρχονται μετά τις καταθέσεις τόσο του Αριστείδη Φλώρου, όσο και των δικηγόρων, οι οποίοι έκαναν λόγο για 2 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν οι εν λόγω δικηγόροι προκειμένου να αποσυρθεί ο 65χρονος εντολέας τους από την πολιτική αγωγή σε εκείνη τη δίκη.
Δικηγόροι Αθηνών: Δεν ζητάμε ευμενή μεταχείριση για τον Λυκουρέζο
Μετά τη σύλληψη Λυκουρέζου, συνεδρίασε εκτάκτως ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ) και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι «δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Ελληνα πολίτη».
«Εκείνο όμως που αναμένουμε από την Ελληνική Δικαιοσύνη είναι να μην επιφυλάσσει σε βάρος των δικηγόρων δυσμενή μεταχείριση, που οδηγεί σε στοχοποίηση», αναφέρει ο ΔΣΑ.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα