Στους 154 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στη Βηρυτό

Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ανήλθε σε 154, μετέδωσε σήμερα Παρασκευή το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων NNA, επικαλούμενο τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.
Ο υπουργός Χαμάντ Χάσαν είπε πως ένας στους πέντε από τους περίπου 5.000 ανθρώπους που τραυματίστηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, χρειάστηκε νοσηλεία και πως 120 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση,

σύμφωνα με το NNA.
Υπό κράτηση 16 ύποπτοι για την πολύνεκρη έκρηξη
Τουλάχιστον 16 στελέχη και εργαζόμενοι στο λιμάνι της Βηρυτού και στην υπηρεσία των Τελωνείων έχουν τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη και ισοπέδωσε μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου, μετέδωσε απόψε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο NNA.


Πρόκειται για «στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του λιμανιού και της διοίκησης των Τελωνείων, καθώς και για υπευθύνους των εργασιών συντήρησης και (εργάτες) που εκτελούσαν αυτές τις εργασίες στην αποθήκη νούμερο 12», όπου φυλάσσονταν τόνοι νιτρικής αμμωνίας, ανέφερε ο στρατιωτικός εισαγγελέας Φάντι Ακίκι σε μια ανακοίνωσή του.
Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν πάρει καταθέσεις από τουλάχιστον 18 λιμενικούς και τελωνειακούς υπαλλήλους αλλά και από εργάτες που συμμετείχαν στη συντήρηση της αποθήκης.
Ο Ακίκι δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων που κρατούνται, σημειώνοντας μόνο ότι η έρευνα συνεχίζεται.
Στον Λίβανο μεταβαίνει ο Σαρλ Μισέλ
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μεταβαίνει αύριο στη Βηρυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος με ανάρτησή του στο τουίτερ.
Ο Σαρλ Μισέλ σημειώνει ότι «ταξιδεύω αύριο στη Βηρυτό για να εκφράσω την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς τον λαό του Λιβάνου».

Ο κ. Μισέλ συμπληρώνει ότι «είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι, είμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που έχουν πληγεί και θα παρέχουμε βοήθεια» ενώ επισημαίνει ότι θα έχει συναντήσεις «με τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, τον Πρόεδρο της Βουλής Ναμπί Μπέρι και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Χασάν Ντιάμπ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα