Στοπ στα πάρτι σε σπίτια με πάνω από 16 άτομα βάζει το Airbnb

Νέους κανονισμούς εισάγει η Airbnb εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καθώς, την Πέμπτη (20/08), ανακοίνωσε πως απαγορεύει παγκοσμίως τη διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων σε σπίτια που μισθώνονται μέσω της πλατφόρμας της, με τη συμμετοχή άνω των 16 ατόμων.
Η δημοφιλής πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης οικιών, Airbnb, ανακοίνωσε την Πέμπτη (20/08) πως απαγορεύει σε όλο τον κόσμο τη διεξαγωγή πάρτι και συγκεντρώσεων, με πάνω από 16 άτομα, στα σπίτια του δικτύου υπό τον φόβο εξάπλωσης

της πανδημίας του κορονοϊού.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου του Airbnb αναφέρεται:

«Σήμερα ανακοινώνουμε μια παγκόσμια απαγόρευση όλων των πάρτι και εκδηλώσεων στις καταχωρίσεις της Airbnb, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου χωρητικότητας 16 ατόμων. Αυτή η απαγόρευση ισχύει για όλες τις μελλοντικές κρατήσεις στην Airbnb και θα παραμείνει σε ισχύ επ’ αόριστον και μέχρι νεωτέρας».
Ακόμα, η εταιρεία τόνισε ότι όλοι οι πελάτες θα ενημερωθούν για τους νέους κανόνες, προσθέτοντας ότι αυτοί που τους παραβιάζουν, θα διώκονται.
Ειδικότερα, το Airbnb προειδοποιεί ότι μπορεί να αποκλείσει τους χρήστες ή ακόμα και να ασκήσει αγωγή εναντίον τους για παραβίαση της απαγόρευσης των δημόσιων εκδηλώσεων.
Χαρακτηριστικά, το Airbnb υπογραμμίζει:
«Όταν κηρύχθηκε η πανδημία και η κοινωνική απόσταση έγινε σημαντικό στοιχείο για την προώθηση της Δημόσιας Υγείας και των υπεύθυνων ταξιδιών, ενημερώσαμε τις πολιτικές μας. Αρχίσαμε καταργώντας τόσο το φίλτρο αναζήτησης “Φιλικό για εκδηλώσεις” από την πλατφόρμα μας όσο και το “Επιτρέπονται πάρτι και εκδηλώσεις”».
Πηγή sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα