Στις 15 Απριλίου ο 2ος αγώνας «Στις Γειτονιές της Αθήνας» για το Πεδίον Αρεως

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για την ανάδειξη του Πεδίου Αρεως, ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, θα πραγματοποιήσει και τον 2ο αγώνα επί δημοσίας οδού με τίτλο «Στις Γειτονιές της Αθήνας», την Κυριακή 15 Απριλίου. Οι αγώνες θα γίνουν στον χώρο του Πεδίου Αρεως στις αποστάσεις των 5 και 10 χλμ., ενώ θα γίνει

και παιδικός αγώνας 1.000 μ.
Ο Αγώνας τελεί υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλησης για όλους UESpT. Επιπλέον, ο εν λόγω αγώνας κινείται στο τρίπτυχο του ευ αγωνίζεσθαι, του Πολιτισμού και της ευαισθητοποίησης στα περιβαλλοντικά προβλήματα. Ετσι, Η ΖΟΤΕΝ, σε συνεργασία με τον Α.Π.Σ. «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ», θα είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και υλοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος και κυρίως, για την αποκομιδή των αποβλήτων που θα παραχθούν στο πολιτιστικό και αθλητικό αυτό γεγονός.
Τα πολιτιστικά δρώμενα θ’ αρχίσουν στις 8:00 πμ, η εκκίνηση του παιδικού Αγώνα στις 8:40 πμ και των 5 & 10 χμ στις 9:00 πμ. Μουσικές εκδηλώσεις, ομιλίες, ιδιαίτερη ψυχαγωγία για τα παιδιά και ποικίλες δράσεις για το περιβάλλον θα πλαισιώνουν το πολιτιστικό αυτό γεγονός. Παράλληλα, ο Αγώνας που θα διέλθει μέσα από το Πάρκο, κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά κι από γειτονιές της Αθήνας, θα ζωντανέψει το Πεδίον Αρεως και τη γύρω περιοχή.
Σκοπός της Διοργάνωσης είναι να δώσει νέα πνοή στο πάρκο του Πεδίου Αρεως, να τονώσει το κέντρο της πόλης και να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα