Σειρά νομοσχεδίων στο δρόμο για την Βουλή

Σε ό,τι αφορά το νομοθετικό έργο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως στο επόμενο διάστημα πρόκειται να κατατεθούν στη Βουλή από τα αρμόδια Υπουργεία σημαντικά νομοσχέδια, ενώ το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Brexit κατατίθεται σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) στη Βουλή.
Θα ακολουθήσουν τα νομοσχέδια για την ενίσχυση της οικογένειας και του παιδιού με τη

θεσμοθέτηση του επιδόματος γέννησης, το νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα, το νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, το νομοσχέδιο που θα διασφαλίζει το δικαίωμα των πολιτών να συναθροίζονται, να διαδηλώνουν και να διεκδικούν, στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξης, και αφετέρου το δικαίωμα στην ασφάλεια, στην προστασία, στην ομαλότητα της καθημερινής κοινωνικοοικονομικής ζωής, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο.
Εν συνεχεία, στο νομοθετικό προγραμματισμό περιλαμβάνονται τα νομοσχέδια για τα υδατοδρόμια, για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για πρώτη φορά υπήρξε και μετάδοση με διερμηνεία στην νοηματική. Οπως είπε ο κ. Πέτσας, «ξεκινάμε με ένα θετικό βήμα ανταπόκρισης στις ανάγκες των συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής» κάτι που, όπως επεσήμανε, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σημασίας που αποδίδουμε στην ενίσχυση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία, στην ενημέρωση και κατ’ επέκταση, στην ανάγκη για ομαλή και ισότιμη ένταξη των ανθρώπων αυτών στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή».
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, σε συνεργασία και συνεχή διάλογο με την Ε.Σ.Α.Με.Α., για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία. Πολιτικές για συνθήκες καλύτερης ζωής για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα