Σε «καραντίνα» το κτήριο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λέσβο

Εντοπίστηκε φάκελος με ύποπτη σκόνη

Στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου έχει αφιχθεί εξειδικευμένο κλιμάκιο για την αντιμετώπιση των ραδιοβιοχημικών απειλών. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται επτά άτομα.
Σε «καραντίνα» έχει τεθεί το κτήριο του Πανεπιστήμιου Αιγαίου στη Λέσβο, έπειτα από τον εντοπισμό φακέλου, ο οποίος περιείχε ύποπτη σκόνη.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επτά άτομα τα οποία ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.
Η κατάσταση της υγείας τους έχει εμφανίσει βελτίωση,

καθώς τα όποια συμπτώματα φαίνεται ότι έχουν υποχωρήσει.
Στο μεταξύ άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει το κτήριο του Πανεπιστημίου στον λόφο «Ξενία», ενώ ο ύποπτος φάκελος φυλάσσεται στο γραφείο της πρυτανικής αρχής.
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου αφίχθηκε εξειδικευμένο κλιμάκιο για την αντιμετώπιση των ραδιοβιοχημικών απειλών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φάκελος είχε ως χώρα προέλευσης την Ινδία και ως παραλήπτη την πρύτανη του πανεπιστημιακού ιδρύματος, Χρυσή Βιτσιλάκη.
Η ανακοίνωση της Πρυτανείας
Σε ανακοίνωσή της, η πρυτανεία γνωστοποίησε την «αναστολή όλων των ακαδημαϊκών και διοικητικών λειτουργιών στον Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη» και την απαγόρευση της «πρόσβασης στα κτήρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».
Και πρόσθεσε: «Σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του.
«Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα