Ρωσικό χαστούκι: Διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τουρκίας για αριθμό προσφύγων

Ο επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συμφιλίωση της Συρίας, Υποναύαρχος Ολεγκ Ζουράβλεφ, δήλωσε ότι περισσότεροι από 35.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Συρία με προορισμό την Τουρκία από την αρχή του έτους, αντικρούοντας τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα κατακλύζεται από πρόσφυγες.
«Κατά την περίοδο αυτή, ο εξοπλισμός παρακολούθησης έχει καταγράψει και επιβεβαιώνεται από κατοίκους ότι οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εμπόλεμες ζώνες και μετακινήθηκαν σε τουρκικά εδάφη δεν ξεπερνούν τις 35.000» δήλωσε ο Ζουράβλεφ.
Πρόσθεσε ότι κάποιοι από αυτούς ήταν οι οικογένειες των εξτρεμιστών

από την Ιντλίμπ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη βόρεια Συρία εξαιτίας της τουρκικής επιχείρησης στις κουρδικές περιοχές φτάνουν περίπου τις 385.000.
«Ως αποτέλεσμα της τουρκικής κατοχής στη ζώνη του Αφρίν έως 250.000 κάτοικοι, κυρίως Κούρδοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Και κατά τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» έως 135.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα εδάφη που βρίσκονταν παραδοσιακά οι κατοικίες τους» δήλωσε.
Η ένταση στην περιοχή της Ιντλίμπ κορυφώθηκε το τελευταίο διάστημα με τη Μόσχα να κατηγορεί την Αγκυρα ως κύριο υπαίτιο για την ανάφλεξη, ενώ κατήγγειλε την αποστολή πρόσθετου οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή μέσω των συρο-τουρκικών συνόρων.
Προ ημερών ο πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα