Πότε ξεκινά και πάλι η λειτουργία των αυτοκινητοβιομηχανιών στην Κίνα

Η λειτουργία πολλών εργοστασίων στην Κίνα που κατασκευάζουν αυτοκίνητα και εξαρτήματα για μεγάλο αριθμό μοντέλων που πωλούνται στην αγορά της Κίνας, καθώς και σε άλλες αγορές σταμάτησε λόγω του θανατηφόρου κοροναϊού. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να εκτιμήσουν τη ζημιά που θα υποστούν από τα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων που παραμένουν κλειστά, καθώς και από τις αλυσίδες τροφοδοσίας που αδυνατούν να προμηθεύσουν με ανταλλακτικά και τις μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων σε άλλες γειτονικές χώρες.
Η Daimler σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή των μοντέλων της Mercedes-Benz

στο Πεκίνο, στις 10 Φεβρουαρίου. Η Ford σχεδιάζει να επανεκκινήσει την παραγωγή επίσης στις 10 Φεβρουαρίου στα εργοστάσιά της στο Chongqing και Hangzhou με τον εταίρο της κοινής επιχείρησης Chongqing Changan Automobile, αναφέρει το Automotive News Europe.
Η Honda θα επανεκκινήσει τα τρία εργοστάσιά της στην πόλη Ουχάν, η οποία λειτουργεί με την Dongfeng Motor, στις 13 Φεβρουαρίου. Η Honda ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν επί του παρόντος προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού που θα εμπόδιζαν την παραγωγή.
Η Nissan εξετάζει το ενδεχόμενο επανέναρξης της παραγωγής στην Κίνα με την Dongfeng μετά τις 10 Φεβρουαρίου. Η παραγωγή στο Hubei θα ξεκινήσει μετά τις 14 Φεβρουαρίου.
Τα τρία εργοστάσια του PSA Group στην Ουχάν, τα οποία λειτουργούν με τη συνεργασία της Dongfeng Motor, θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου, σημειώνει το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα