Πάνω από 120 ουκρανικά drones αναχαίτισε η Ρωσία
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως αναχαιτίστηκαν ή καταστράφηκαν πάνω από 120 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα εφόρμησης σε μερικές ώρες τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής σπάνιας έντασης, που προκάλεσε νέα προβλήματα στη λειτουργία αεροδρομίων που εξυπηρετούν τη Μόσχα.
Ενώ η Ουκρανία έγινε στόχος τα τελευταία
Αργότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, ενημέρωνε με σειρά αλλεπάλληλων μηνυμάτων μέσω Telegram ότι 12 drones που κατευθύνονταν στη ρωσική πρωτεύουσα καταρρίφθηκαν.
Αν και ο ρωσικός στρατός ανακοινώνει καθημερινά αναχαιτίσεις δεκάδων ουκρανικών drones, ο αριθμός τους σπανίως είναι τόσο υψηλός, ενώ η ρωσική πρωτεύουσα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο εμπόλεμων κρατών, είναι επίσης σπάνιο να μπαίνει στο στόχαστρο αφότου άρχισε η ένοπλη σύρραξη πριν από τρία χρόνια και πλέον.
Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι επιδρομές εναντίον της Μόσχας γίνονται συχνότερες, προκαλώντας ιδίως προβλήματα στην κίνηση των αεροσκαφών.
Νωρίς το πρωί η λειτουργία δυο μοσχοβίτικων αεροδρομίων (Βνούκαβα, Ζουκόφσκι) ανεστάλη, γνωστοποίησε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας.
Στην Ουκρανία, οι αρχές έκαναν λόγο για μαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες μέρες, με κάπου 900 drones και πυραύλους.
Την Κυριακή 13 άμαχοι, ανάμεσά τους τρία μικρά αδέλφια, σκοτώθηκαν σε πλήγματα με πυραύλους και drones της Ρωσίας, κατά το Κίεβο.
Προχθές Δευτέρα, οι επιδρομές δεν προκάλεσαν θανάτους, αλλά κατά τη διάρκεια τους εξαπολύθηκαν 355 drones, αριθμός που χαρακτηρίστηκε «ρεκόρ» από την ουκρανική πολεμική αεροπορία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στηλίτευσε χθες Τρίτη πως η Ουκρανία, με την υποστήριξη «ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών», έλαβε «σειρά προκλητικών μέτρων με σκοπό να αποτύχει η διαδικασία διαπραγματεύσεων», κάνοντας λόγο περί πολλαπλασιασμού των «επιθέσεων με drones και με πυραύλους» εναντίον πολιτικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία από την 20ή Μαΐου.
ΦΩΤΟ ΕΡΑ
Το άρθρο Πάνω από 120 ουκρανικά drones αναχαίτισε η Ρωσία εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Ζελένσκι: Η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση στο Σούμι - Έχει συγκεντρώσει 50.000 στρατιώτες
- «Προαναγγελθείσα πολιτική αυτοκτονία» θεωρούν τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι γεωτεχνικοί Δημοσίου
- ΕΣΤΙΑ Νέας Σμύρνης: Η ψυχή της Μικράς Ασίας ζωντάνεψε μέσα από το κέντημα
- Super Markets: Αναγκαίες οι καμπάνιες που «τρέφουν» το engagement με τους καταναλωτές
- Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο του IFFR σε συνεργασία με την EBRD
- PR Awards 2025: Οι κορυφαίες διακρίσεις σε Alpha Bank & MSL/Publicis Groupe
- Νέοι μπελάδες για τον Έλον Μασκ: Αγωγή εναντίον του για κατάχρηση εξουσίας στη διοίκηση Τραμπ
- Στις αγορές με ομόλογο ΑΤ1 η Eurobank – Ανοιξε το βιβλίο
- Τράπεζα Πειραιώς: Πάνω από τα 3,7 δισ. ευρώ οι προσφορές για το πράσινο ομόλογο
- Alpha Bank: Η Reggeborgh πούλησε τη συμμετοχή της στη UniCredit
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion
- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- Πάνω από 120 ουκρανικά drones αναχαίτισε η Ρωσία
- Τραμπ: Δωρεάν η ένταξη του Καναδά στον «Χρυσό Θόλο», αν γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ
- Πάνω από 120 ουκρανικά drones της Ουκρανίας αναχαίτισε η Ρωσία
- Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου – Η ατζέντα
- Η λειτουργία, η συμμετοχή τρίτων χωρών και οι επιλέξιμες δράσεις μέσω “SAFE”
- Κάντε μια αγορά από το Make A Wish
- Η Επιτροπή θεωρεί ότι το Άρθρο 122 της Συνθήκης της ΕΕ είναι η σωστή νομική βάση για τον κανονισμό που διέπει το μέσο “SAFE”.
- Αλκοόλ, ναρκωτικά, φαρμακευτική αγωγή: Επίμονες πρακτικές κατά την οδήγηση
- Σημαντική Ευρωπαϊκή Διάκριση για το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων
- Σχεδόν 180.000 οι εκτοπισμένοι εξαιτίας της νέας ισραηλινής επίθεσης
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Βουλή: Σήμερα ψηφίζεται ο αναπτυξιακός νόμος
- Πάνω από 800 άνεργοι με αναπηρία έχουν προσληφθεί σε Δήμους μέσω ΔΥΠΑ
- Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου: Ζητάμε τα δάνεια να υπολογιστούν με την αρχική ισοτιμία
- Αλλαγή σελίδας στη Stellantis: Ο Αντόνιο Φιλόσα αναλαμβάνει νέος CEO
- Σύσταση Εθνικής Αρχής κατά της ακρίβειας στα πρότυπα της Σουηδίας – Το τριπλό σήμα Μητσοτάκη
- Η νέα σελίδα των «Παγωτών Δωδώνη»
- Στουρνάρας για UniCredit-Alpha Bank: Θετική εξέλιξη και για τις δύο τράπεζες – Δείχνουν τον δρόμο στην ΕΕ για τον τραπεζικό τομέα
- Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες – Σήμερα οι ενστάσεις
- Αττική: Χειρόφρενο τραβούν σήμερα και αύριο τα ταξί-Ποια είναι τα αιτήματα τους
- Γάζα – ΟΗΕ: Δεκάδες τραυματίες εν μέσω χάους και ισραηλινών πυροβολισμών σε κέντρο διανομής βοήθειας