ΟΠΕΚΕΠΕ: Task Force για «επιστροφή και του τελευταίου ευρώ» – Τα μηνύματα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης
Την ώρα που η κυβέρνηση εκφράζει βούληση «να επιστραφεί και το τελευταίο ευρώ» των παράνομων επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, βάζουν στο κάδρο των ευθυνών και τον Πρωθυπουργό κι εξετάζουν τα επόμενα βήματα στην κοινοβουλευτική διαδικασία, και την κατάθεση αιτήματος για σύσταση προανακριτικής επιτροπής.
Δύναμη «Task Force» που θα στελεχωθεί με επιχειρησιακά στελέχη από την ΑΑΔΕ και την Οικονομική
Οι επιστροφές θα γίνουν με τη διαδικασία των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών ενώ για τις παραβάσεις θα επιβληθούν πρόστιμα και θα αναζητηθούν και τυχόν ποινικές ευθύνες.
Δύο χρονικά ορόσημα
Το ένα μας φέρνει φέτος στο φθινόπωρο οπότε θα πρέπει να καταβληθούν οι επιδοτήσεις της επόμενης χρονιάς. Μέχρι τότε, το ζητούμενο είναι να έχουν υπάρξει απτά αποτελέσματα στους ελέγχους που θα δρομολογηθούν. Δεύτερο ορόσημο, έχει να κάνει με το φθινόπωρο του 2026 όταν και θα επιδιωχθεί το έργο καταβολής των επιδοτήσεων να περάσει πλέον πλήρως στην ΑΑΔΕ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε μήνυμα μήνυμα μηδενικής ανοχής στις πελατειακές συμπεριφορές στον κρατικό μηχανισμό, τονίζοντας ότι «τα κονδύλια που κατέληξαν σε απατεώνες, θα επιστραφούν», και μάλιστα σύντομα.
«Εμείς ήδη γυρίζουμε σελίδα, το κάνουμε σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές αρχές, ώστε το σύστημα των αγροτικών ενισχύσεων να εξυγιανθεί, τα κονδύλια τα οποία χάθηκαν, τα οποία ενθυλακώθηκαν από τον κάθε απατεώνα, να επιστραφούν», τονίζει.
Δίκη ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποκαλυπτικοί διάλογοι για τη δράση του κυκλώματος – Με «οικογενειακές επιχειρήσεις» κατηγορούνται ότι έστηναν την κομπίνα
«Οι πελατειακές σχέσεις καταργούνται και η επαφή πολίτη και πολιτικού ξαναχτίζεται πάνω στο gov.gr», τόνισε ο πρωθυπουργός διαμηνύοντας ότι «οι πελατειακές σχέσεις δεν μπορούν να διέπουν πια τον τρόπο με τον οποίο πολιτευόμαστε και η επαφή του πολίτη και του κράτους να ξαναχτιστεί σε σωστά θεμέλια».
«Το πρόβλημα αυτό προφανώς υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως εδώ ήταν και είναι πολύ μεγαλύτερο. Είναι αρκετά προφανής η ανεπάρκεια του κράτους, αλλά είναι μία ανεπάρκεια την οποία προσπαθήσαμε να διορθώσουμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε μπορέσει να την ανατάξουμε. Σε αυτή τη χρόνια παθογένεια η Κυβέρνηση απάντησε και απάντησε και πριν αυτή η υπόθεση δει το φως της δημοσιότητας, θέτοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ ουσιαστικά υπό την πλήρη ευθύνη της ΑΑΔΕ. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει τότε, ότι όποιος δεσμός δεν λύνεται, κόβεται. Οι διάλογοι οι οποίοι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δικαιώνουν αυτή την απόφαση, αποκαλύπτουν όμως ότι παλαιοκομματικές συμπεριφορές από κάθε παράταξή δεν μπορούν άλλο να γίνουν ανεκτές», ειπε ο Πρωθυπουργός συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να υιοθετηθεί η λογική του συμψηφισμού, ούτε αρκεί να λέγεται ότι αυτές οι ψηφοθηρικές πρακτικές ήταν διαχρονικές, γίνονταν από άλλες παρατάξεις».
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Δεν είναι λογικό το ΠΑΣΟΚ να «πέφτει από τα σύννεφα»
Σχετικά με τις φήμες για τις παραιτήσεις άλλων υπουργών, όπως πχ του Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι δεν θα έχουμε άλλες παραιτήσεις υπουργών, ενώ σχολιάζοντας τη στάση των προέδρων άλλων κομμάτων, τόνισε .
Σφοδρές αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση
Το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, εξετάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό μέσο, ώστε να επιστραφεί και το τελευταίο ευρώ των παράνομων επιδοτήσεων», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Δεν υπάρχει “δυστυχώς αποτύχαμε”, υπάρχει “δυστυχώς μας έπιασαν”», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές, ζητά ο Σωκράτης Φάμελλος.
«Η νόμιμη καταλήστευση του παραγόμενου πλούτου πάει χέρι-χέρι με τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής», λέει το ΚΚΕ.
«Πρώτα προανακριτική και μετά εκλογές, για να μην υπάρχει καμία παραγραφή», ζητά ο Κυριάκος Βελόπουλος.
«Είναι μία κυβέρνηση της δεξιάς, επικίνδυνη για την χώρα, που πρέπει να φύγει άμεσα», υποστηρίζει ο Αλέξης Χαρίτσης.
«Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε εκβιαστικό ψηφοθηρικό μηχανισμό», ισχυρίζεται ο Δημήτρης Νατσιός.
«Ο κ. Μητσοτάκης θρασύτατα λέει, οτι δεν θα ανεχθεί τις πρακτικές που ο ίδιος έχει εγκαταστήσει», λέει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
ΠΗΓΗ ERTNEWS.GR
Το άρθρο ΟΠΕΚΕΠΕ: Task Force για «επιστροφή και του τελευταίου ευρώ» – Τα μηνύματα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΑΔΜΗΕ: Παρουσιάστηκε η μελέτη του GSI για το τμήμα Κύπρου-Ισραήλ
- Τα δάκρυα του Κιμ Γιονγκ Ουν για τους Βορειοκορεάτες στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία
- Μυτιληναίος – Ντράγκι στο Economist: «Η Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος του γεωπολιτικού παιχνιδιού»
- Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη
- ΙΟΒΕ: Σε χαμηλό 10 μηνών ο δείκτης οικονομικού κλίματος
- Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων – Τι αλλάζει με την νέα ρύθμιση
- Metron: Βάζει στόχοι τα 30 εκατ. ευρώ τζίρο την επόμενη τριετία
- Πώς θα γίνει η συγχώνευση Intralοt- Bally’s -Οι όροι και η σχέση ανταλλαγής
- IPTO: Great Sea Interconnector cost-benefit study for Cyprus-Israel section presented to regulators
- Τι προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση για τη δόμηση σε οικισμούς κάτω από 2.000 κατοίκους
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Dimoprasion
- ΑΔΜΗΕ: Παρουσιάστηκε η μελέτη του GSI για το τμήμα Κύπρου-Ισραήλ
- Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη
- Νέο κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών θα εγκαινιάσει ο Ντ. Τραμπ στη Φλόριντα
- ECONOMIST IMPACT-ΠτΔ Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα παραμένει φάρος σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας
- Ε.Κ.Υ.Ο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Εκποίηση 2 διαμερισμάτων στο Δήμο Αθηναίων
- Πλατφόρμες Ultra-Fast Fashion – Μέτρα για την Ελλάδα ζητά ο Ε.Σ.Π.
- ΔΥΠΑ: 92% αύξηση συμμετοχής επιχειρήσεων στο JOBmatch 2.0
- Υπεγράφησαν τα τρία πρώτα αναπτυξιακά καθεστώτα με 450 εκατ. ευρώ για τo 2025
- Εκποιήσεις ακινήτων από την «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών Γηροκομείο – Πτωχοκομείο»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Task Force για «επιστροφή και του τελευταίου ευρώ» – Τα μηνύματα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης
- Τελευταία Νέα Dimoprasion
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Task Force για «επιστροφή και του τελευταίου ευρώ» – Τα μηνύματα Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης
- ECONOMIST IMPACT-ΠτΔ Κ. Τασούλας: Η Ελλάδα παραμένει φάρος σταθερότητας και ασφάλειας στην ταραγμένη γειτονιά μας
- ΔΥΠΑ: 92% αύξηση συμμετοχής επιχειρήσεων στο JOBmatch 2.0
- Πλατφόρμες Ultra-Fast Fashion – Μέτρα για την Ελλάδα ζητά ο Ε.Σ.Π.
- Ε.Κ.Υ.Ο της Εκκλησίας της Ελλάδος: Εκποίηση 2 διαμερισμάτων στο Δήμο Αθηναίων
- Πέθανε η δημοσιογράφος Ηρώ Καριοφύλλη
- ΑΔΜΗΕ: Παρουσιάστηκε η μελέτη του GSI για το τμήμα Κύπρου-Ισραήλ
- Νέο κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών θα εγκαινιάσει ο Ντ. Τραμπ στη Φλόριντα
- Υπεγράφησαν τα τρία πρώτα αναπτυξιακά καθεστώτα με 450 εκατ. ευρώ για τo 2025
- Εκποιήσεις ακινήτων από την «Ελεήμων Εταιρία Αθηνών Γηροκομείο – Πτωχοκομείο»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Νέα δράση επαγγελματικής κατάρτισης ΔΥΠΑ για κρατούμενους στον Βόλο
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να εγγυηθεί όσα δικαιούται ο ελληνικός λαός
- Γαλλία-Ιταλία: Διακοπή των σιδηροδρομικών δρομολογίων ανάμεσα σε Παρίσι και Μιλάνο λόγω καταιγίδων
- "Καμπανάκι" ΕΚΤ για την ενίσχυση του ευρώ - "Πολύ περίπλοκο" αν υπερβεί τα 1,20 δολάρια, λέει ο ντε Γκίντος
- ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί άμεσα το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας
- Bank of Greece: Deposits and loans climb higher in May
- Νέα Αριστερά: Αποτύχατε κ. Μητσοτάκη – Το βαθύ κράτος είστε εσείς
- Ινδία: Τουλάχιστον 36 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο με χημικά προϊόντα
- Μυτιληναίος – Ντράγκι στο Economist: «Η Ευρώπη είναι ο μεγάλος χαμένος του γεωπολιτικού παιχνιδιού»
- Λάουρα Κοβέσι: Η Ευρωπαία εισαγγελέας που έφερε στο φως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ