Οι εξωγήινοι ίσως έχουν επισκεφθεί τη Γη εκατομμύρια χρόνια πριν

Την απάντηση της ερώτησης για το αν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν επιχειρεί να δώσει μια νέα έρευνα και υποστηρίζει πως οι εξωγήινοι μπορεί να έχουν επισκεφθεί τη Γη εκατομμύρια χρόνια πριν.
Συγκεκριμένα, βάσει μελέτης του Τζόναθαν Κάρολ-Νέλενμπακ του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ, εξωγήινη ζωή με νοημοσύνη θα μπορούσε να έχει εξερευνήσει τον γαλαξία χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε.
Ο φυσικός Ενρίκο Φέρμι έθεσε για πρώτη φορά το ερώτημα: «Πού είναι

όλοι;» μέσω της μελέτης του που ονομάστηκε το «Παράδοξο του Φέρμι», πυροδοτώντας την περιέργεια πολλών ερευνητών σχετικά με το γιατί δεν έχουμε σημάδια εξωγήινης ζωής.
Βάσει, λοιπόν, της καινούργιας έρευνας, ιδιαίτερα σημασία έχει ο χρόνος, κάτι που ίσως οι προηγούμενοι ερευνητές δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν.
Ο Τζόναθαν Κάρολ-Νέλενμπακ υποστηρίζει πως «εάν δεν υπολογίζει κανείς την κίνηση των αστεριών όταν προσπαθεί να λύσει αυτό το πρόβλημα, καταλήγει σε με μία από τις δύο πιθανότητες. Είτε κανείς δεν φεύγει από τον πλανήτη του, είτε είμαστε στην πραγματικότητα ο μοναδικός τεχνολογικός πολιτισμός στον γαλαξία».
Στη συνέχεια, επισημαίνεται ότι το Σύμπαν κινείται και έτσι το δικό μας ηλιακό σύστημα κάνει πλήρη περιστροφή κάθε 230 εκατομμύρια χρόνια.
Αν, λοιπόν, κάποιοι πολιτισμοί έχουν αναπτυχθεί μακριά από άλλους, τότε ίσως να περιμένουν να μειωθεί η απόσταση προκειμένου να έρθουν πιο κοντά σ’ ένα κατοικημένο ουράνιο σώμα.
Ο Νέλενμπακ καταλήγει στο εξής συμπέρασμα: «Αν οι πολύ μακρινές αποστάσεις είναι δισεκατομμύρια χρόνια, τότε υπάρχει μια λύση στο παράδοξο του Φέρμι: «Οι κατοικήσιμοι κόσμοι είναι τόσο σπάνιοι ώστε πρέπει κανείς να περιμένει ακόμη περισσότερο από το διάστημα που θα διαρκέσει ένα πολιτισμός μέχρι ο ένας να βρεθεί στην εμβέλεια του άλλου».
Αυτό σημαίνει πως αν μια εξωγήινη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια στον πλανήτη μας, τότε είτε δεν θα υπάρχουν πια σημάδια για να αποδειχθεί αυτό, καθώς στην Γη δεν υπήρχε ζωή είτε μια τέτοια επίσκεψη δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα