Νέες χρεώσεις για τη χρήση καρτών

Μια σειρά πρόσθετων χρεώσεων, οι οποίες δεν ίσχυαν μέχρι πρότινος, έχουν ξεκινήσει να επιβάλλουν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες πλέον… χρεώνουν την επανέκδοση του κωδικού PIN ή ακόμη και τη χρήση της εφαρμογής «Ερώτηση Υπολοίπου».
Στόχος των νέων «τιμολογίων» είναι η ενίσχυση της εταιρικής κερδοφορίας, η οποία έχει πληγεί σημαντικά λόγω της πολυετούς οικονομικής κρίσης.
Ανάμεσα στα μέτρα που λαμβάνουν οι διοικήσεις των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ξεχωρίζει η απόφαση της Alpha Bank

για τις χρεωστικές κάρτες.
Πρόκειται για τις συνηθισμένες κάρτες, τις οποίες χρησιμοποιούμε όλοι για αναλήψεις μετρητών από ATM ή για αγορές καθημερινών προϊόντων.
Η απόφαση αφορά τη χρέωση 3 ευρώ για την επανέκδοση του κωδικού PIN και 6 ευρώ για την επανέκδοση της κάρτας – είτε σε περίπτωση απώλειας και φθοράς, είτε σε περίπτωση λήξης της 5ετούς διάρκειας ισχύος.
Ομως, οι χρεώσεις στην σταματούν εδώ. Και αυτό διότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να επιβάλλει – από την 31η Οκτωβρίου – χρέωση 0,20 ευρώ αν κάποιος κάνει χρήση της εφαρμογής «Ερώτηση Υπολοίπου» σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας.
Την ίδια ώρα, η αλλαγή PIN επιβαρύνεται με 0,50 ευρώ, ενώ το συγκεκριμένο κόστος αυξάνεται στα 3 ευρώ εφόσον το νέο PIN αποστέλλεται ταχυδρομικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν στην επιβολή πρόσθετων χρεώσεων για αναλήψεις μετρητών από ΑΤΜ τρίτου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα