«Μην αναβαθμίσετε το iPhone σας»: Ειδικός προειδοποιεί για σοβαρό κενό ασφαλείας στο iOS 13

Εν μέσω θύελλας κατηγοριών ότι απέτυχε να εξολοθρεύσει ένα κενό ασφαλείας στην ολοκαίνουρια αναβάθμιση για τα iPhone, παρά το γεγονός ότι προειδοποιήθηκε εγκαίρως εδώ και μήνες για το πρόβλημα, βρίσκεται η Apple.
Συγκεκριμένα, το λειτουργικό iOS 13 κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη και σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές επιτρέπει στους χάκερ να κάνουν πλιάτσικο στη λίστα επαφών των χρηστών.
Το κενό ασφαλείας αποκαλύφθηκε από τον

ειδικό κυβερνοασφάλειας, Χοσέ Ροντρίγκεζ, που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στην Apple για την «τρύπα» στην ασφάλεια του επικείμενου λειτουργικού συστήματος, ήδη από τον περασμένο Ιούλη.
Όπως σχετικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ο Ροντρίγκεζ αρχικά δούλεψε μαζί με τον αμερικανικό κολοσσό προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σφάλμα.
Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισε να προβεί στην αποκάλυψη του προβλήματος, μιας και φοβήθηκε ότι η Apple δεν θα κατορθώσει να το εξολοθρεύσει πριν την κυκλοφορία της εν λόγω αναβάθμισης, σύμφωνα με το CNN.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχετικούς ισχυρισμούς του ειδικού τεχνολογίας από τις Κανάριους Νήσους, μόλις κάποιος πάρει στην κατοχή του τη συσκευή κάποιου, θα μπορούσε να παρακάμψει την ασφάλεια του κινητού -όπως είναι η αναγνώριση προσώπου- και να αποκτήσει πρόσβαση στη βάση επαφών.
Ο Ροντρίγκεζ ήλπιζε ότι η αμερικανική εταιρεία θα του έδινε την αμοιβή που έχει θεσπίσει για όσους μη υπαλλήλους της Apple επισημαίνουν τέτοια προβλήματα ασφαλείας, αναφέρει η Daily Mail.
Σύμφωνα με την Apple, το πρόβλημα θα έχει λυθεί στην αναβάθμιση iOS 13.1 που αναμένεται να κυκλοφορήσει την προσεχή Τρίτη.
Η αναβάθμιση επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των συσκευών να ελέγχουν τα δεδομένα τοποθεσίας, παρέχοντας πρόσβαση ή όχι στην ακριβή τοποθεσία σε συγκεκριμένες εφαρμογές.
Μια σχετική ειδοποίηση θα εμφανίζεται όποτε μια τέτοια εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία. Στην ειδοποίηση θα υπάρχει κι ένας χάρτης με τις τοποθεσίες που έχει εντοπίσει η εφαρμογή και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν το επίπεδο αδειοδότησης που θα παρέχουν.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα