Μειώσεις στις προμήθειες των τραπεζών

Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσαν μειώσεις στις προμήθειες και τις χρεώσεις. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και η Alpha Bank.
Μετά το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων, οι οποίες θα επιβάλλονταν από 1η Νοεμβρίου, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν και στη μείωση των προϋπάρχοντων προμηθειών στα ΑΤΜ.
Πιο

συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε τον μηδενισμό του κόστους για τις παρακάτω εργασίες μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας
* Ερώτηση Υπολοίπου
* Αλλαγή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN)
* Απεμπλοκή Προσωπικού Κωδικού Ασφαλείας (PIN).
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι καταργείται η χρέωση για τις αναλήψεις μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας σε όσα νησιά δεν διατηρεί δικό της ΑΤΜ.
Εσπευσε δε, να επαναλάβει τη δέσμευση για περαιτέρω επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και για τις υπόλοιπες προσφερόμενες υπηρεσίες.
Από την πλευρά της, η Eurobank προχώρησε στην κατάργηση των χρεώσεων για τις αναλήψεις μετρητών μέσω ATM άλλης τράπεζας, στις παρακάτω περιοχές:
Λέρος, Νίσυρος, Χάλκη, Ικαρία, Αγαθονήσι, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Μεγανήσι, Υδρα, Μέθανα, Αγκίστρι, Κέα, και Ελαφόνησος.
Στα προαναφερόμενα νησιά προστίθενται και τα εξής: Αστυπάλαια, Κάσος, Καστελόριζο, Λειψοί, Τήλος, Φούρνοι, Οινούσσες, Σαμοθράκη, Ψαρά, Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Σίκινος, Σχοινούσα, Κύθηρα και Ιθάκη – τα οποία είχαν εξαιρεθεί από την επιβολή χρεώσεων από τον Σεπτέμβριο.
Επιπλέον, η Eurobank προχώρησε και στην κατάργηση της προμήθειας για την επανέκδοση κωδικού PIN για τις χρεωστικές κάρτες.
Την ίδια ώρα, η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε τις παρακάτω αλλαγές:
* Επιστροφή του κόστους που συνεπάγεται η συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας, σε 25 περιοχές όπου η Εθνική Τράπεζα δεν διαθέτει ΑΤΜ ή κατάστημα
* Μη εφαρμογή προμήθειας για την εκτύπωση των τελευταίων συναλλαγών στο ΑΤΜ
* Κατάργηση χρέωσης για την επανέκδοση και αποστολή προσωπικού κωδικού PIN.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έως τη Δευτέρα, σε αντίστοιχες μειώσεις αναμένεται να προχωρήσει και η τέταρτη συστημική τράπεζα, η Alpha Bank.
Οι παραπάνω εξελίξεις δρομολογήθηκαν μετά την πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, όπου εξετάστηκε το κόστος των προμηθειών και των χρεώσεων.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε ζητήσει το «πάγωμα» των νέων χρεώσεων και τη μείωση – ή και την κατάργηση – των υπαρχόντων, με τις τράπεζες να δεσμεύονται να επαναξιολογήσουν την τιμολογιακή τους πολιτική.
Πηγή Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα