Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λαύριο – Εκκενώνονται οικισμοί και κατασκήνωση

Για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στο Λαύριο, η Πυροσβεστική εισηγήθηκε, την απομάκρυνση κατοίκων από τέσσερις περιοχές και ειδικότερα της Αγριλέζας, της Καμάριζας, του Αγίου Γερασίμου και του Σουνίου, ενώ ζητήθηκε να εκκενωθεί και κατασκήνωση στην περιοχή.
Στην περιοχή Πούντα-Ζέζα, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το μεσημέρι, έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει ξηρά χόρτα και κατευθύνεται σε πευκώδη

περιοχή.


Μάλιστα, στο σημείο έχει μεταβεί εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, καθώς είναι μεγάλη.
Η Ρωσία στέλνει δύο ελικόπτερα στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στη μάχη με τις πυρκαγιές
H ρωσική αεροπορική εταιρεία UTair στέλνει στην Ελλάδα δύο ελικόπτερα για να συνδράμουν στη μάχη με τις δασικές πυρκαγιές.
«Η UTair έστειλε δύο ελικόπτερα Mi-8AMT με πληρώματα και τεχνικό προσωπικό στην Ελλάδα για να βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τις δασικές πυρκαγιές» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η εταιρεία έχει μεγάλη εμπειρία από την αντιμετώπιση πυρκαγιών σε όλο τον κόσμο.
Η UTair χρησιμοποιεί ελικόπτερα Ka-32, Mi-8 και Mi-8MTV/AMT που μπορούν να μεταφέρουν 5 τόνους νερού και σε περίπτωση πολύ μεγάλης φωτιάς, Mi-26, που μπορούν να μεταφέρουν 15 τόνους νερού.
«Για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές, στέλνουμε τα νέα μας ελικόπτερα Mi-8AMT, που μπορούν να ρίχνουν νερό με ακρίβεια στην εστία της φωτιάς» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας ελικοπτέρων της UTair, Μαράτ Καρμαζίν.
Τα ελικόπτερα της εταιρείας θα επιχειρούν στη Χίο και την Κρήτη.
Πηγή: Sputniknews

Keywords
Τυχαία Θέματα