Κορονοϊός: Αδεια ειδικού σκοπού – Οι ανακοινώσεις Πέτσα για τα νέα μέτρα

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό και τις προβλέψεις για τη γονική άδεια ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Άδεια ειδικού σκοπού για τους γονείς θα προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου (ΠΝΠ) που θα εκδοθεί σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Η ΠΝΠ θα περιλαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού στις εργασιακές σχέσεις, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Τι θα ισχύει με τη γονική άδεια
Η άδεια ειδικού σκοπού θα είναι επιπρόσθετη της

κανονικής άδειας και θα μπορεί να τη λαμβάνει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.
Για κάθε 4 ημέρες άδειας, οι 3 ημέρες θα λογίζονται ως ειδικού σκοπού και η 1 ημέρα θα καταγράφεται ως κανονική άδεια.
Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, το κράτος θα καλύπτει το 1/3 των αποδοχών του.
Σε περιπτώσεις που η άδεια ειδικού σκοπού χορηγηθεί σε εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, το κράτος θα καλύπτει το σύνολο των αποδοχών.
Δεν δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού και οι δύο γονείς ταυτόχρονα.
Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο/η σύζυγος νοσηλεύεται, έχει προσβληθεί από κορονοϊό ή είναι άτομο με αναπηρία.
Πηγή Sputniknews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα