Ιωάννης Κυμιωνής- Συνθήκες Λωζάνης & Σεβρών: Η επικαιρότητα και οι τάσεις αμφισβήτησής τους

Το θέμα της εισήγησης

Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920, στην πόλη Σεβρ της Ελβετίας, ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές δυνάμεις, προκειμένου να διευκρινιστούν οι όροι της ειρήνευσης μετά το πέρας του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τρία χρόνια αργότερα, στις 24 Ιουλίου 1923, υπογράφεται μια άλλη συνθήκη, πάλι στην Ελβετία η συνθήκη της Λωζάνης, για τους τερματισμό του πολέμου ανάμεσα στις Συμμαχικές δυνάμεις, από τη μία πλευρά, και την Τουρκία-ως διαδόχου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας- από την άλλη. Με τη συνθήκη αυτή αντικαταστάθηκαν

η συνθήκη των Σεβρών, η οποία είχε υπογραφεί από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά όχι από τον Μουσταφά Κεμάλ, και η συνθήκη των Μουδανιών (Οκτώβριος 1922), με την οποία τερματιζόταν η Μικρασιατική εκστρατεία.

Σκοπός της αποψινής εισήγησης του κ. Ιωάννη Κυμιωνή αποτελεί η διερεύνηση των επιδράσεων αυτών των Συνθηκών στη διαμόρφωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέχρι σήμερα αλλά και η ιχνηλάτηση των λόγων που οδηγούν στην αμφισβήτηση και σε προτάσεις αναθεώρησής τους.

Το Αρχείο Ιστορίας & Τέχνης– Αρχείο Πολέμου Ανδρέα και Αναμπέλλας Φρέρη σας προσκαλεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 και ώρα 19.30 στην δια ζώσης ZOOM παρουσίαση του  Ιωάννη Κυμιωνή.

Συνθήκες Λωζάνης & Σεβρών: η επικαιρότητα και οι τάσεις αμφισβήτησής τους

Ιωάννης Κυμιωνής, σύντομο βιογραφικό

Δικηγόρος ΔΣΑ παρ’Αρείω Πάγω – Έμμισθος Δικηγόρος ΔΥΠΑ,

LL.M. (Δημοσίου Δικαίου), LL.M. (Θεωρίας Δικαίου), ΥΔ Παντείου Πανεπιστημίου,

Νομικός Παραστάτης Διαμεσολαβήσεων, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής Υπουργείου Δικαιοσύνης,

Αναλυτής – Εμπειρογνώμων Ελληνο-τουρκικών Σχέσεων,

Επιστημονικός Συντονιστής Πανεπιστημιακής Εκδοτικής Σειράς “ARABICA, ISLAMICA ET TURCICA -ArIT” Εκδόσεων “Ηρόδοτος-Δημ.Κ.Σταμούλης”

Προσοχή. Η παρουσίαση στις 30 Μαρτίου 2024 στις 7.30 μ.μ. έχει αλλάξει από Live σε Zoom για καθαρά τεχνικούς λόγους. Επαναλαμβάνουμε ότι η παρουσίαση είναι ενεργοποιημένη αλλά μέσω ZOOM. Δείτε τις λεπτομέρειες παρακάτω. Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους το Σάββατο 30 μέσω Zoom.Topic: Arheion Istorias kai Tehnis-Arheion PolemouTime: Mar 30, 2024 07:30 PM AthensJoin Zoom Meetinghttps://us02web.zoom.us/j/81296038597?pwd=YzNybENxdlVmZHJ6Sis2S2tCbnZBZz09Meeting ID: 812 9603 8597Passcode: 713843

Το άρθρο Ιωάννης Κυμιωνής- Συνθήκες Λωζάνης & Σεβρών: Η επικαιρότητα και οι τάσεις αμφισβήτησής τους εμφανίστηκε πρώτα στο Εφημερίς Δημοπρασιών & Πλειστηριασμών.

Keywords
Αναζητήσεις
ioannis-kymionis--synthikes-lozanis--sevron--i-epikairotita-kai-oi-taseis-amfisvitisis-tous.htm
Τυχαία Θέματα