Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην 40η Eκθεση Tουρισμού του Βελιγραδίου

Η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα στην 40η Eκθεση Tουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Στα εγκαίνια της Eκθεσης, μεθαύριο Πέμπτη, θα παραστεί και η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα η διεύθυνση της Διεθνούς Εκθεσης Βελιγραδίου παρέστησαν η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού της Σερβίας Ρενάτα Πίτζο, εκπρόσωποι

των τουριστικών φορέων, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας. «Η παραδοσιακή φιλία των δύο λαών αποτυπώνεται και στον τουρισμό, όπου η Ελλάδα παραμένει ο κυριότερος προορισμός των Σέρβων» επισήμανε ο κ. Τσέγας.
Ανέφερε ότι το 2017 επισκέφτηκαν την Ελλάδα 850 χιλιάδες Σέρβοι τουρίστες και τόνισε ότι αν και η Μακεδονία παραμένει ο κύριος προορισμός των τουριστών από τη Σερβία, τα τελευταία χρόνια ανακαλύπτουν και άλλους προορισμούς της ηπειρωτικής αλλά και της νησιωτικής Ελλάδας.
Ο κ. Τσέγας επισήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, σε σχέση με άλλες μεσογειακές χώρες, είναι η μεγάλη ακτογραμμή με όμορφες παραλίες, τα χιλιάδες νησιά και νησάκια, η πλούσια ιστορία και ο πολιτισμός, οι απεριόριστες δυνατότητες για ξεκούραση και ψυχαγωγία, η ασφάλεια και η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών σε προσιτές τιμές.
Το περίπτερο του ΕΟΤ βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης Βελιγραδίου και φιλοξενεί 14 συνεκθέτες απ’ όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας.
Ν. Πέλπας

Keywords
Τυχαία Θέματα