Η Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας στο Λας Βέγκας

Η ελληνική επιχειρηματική τεχνολογία βρέθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στη CES2019 στο Λας Βέγκας.
Το ελληνικό περίπτερο βρέθηκε στο Eureka Park ανάμεσα σε 1200 startups από 40 χώρες.
Οι ελληνικές Startups είναι:
SpotlightPOS: H εταιρεία προσφέρει μια λύση ασύρματης παραγγελιοληψίας και cloud διαχείρισης στον χώρο του HORECA

με ανέπαφες πληρωμές και wallet.
Ridemind: H Startup προσφέρει μια πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων μεταξύ ιδιωτών (p2p car sharing) με αφετηρία την Ελλάδα και με σχέδια επέκτασης και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
OramaVR: Έχει αναπτύξει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης ακριβείας – υψηλού επιπέδου, η οποία απευθύνεται σε χειρουργούς, μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας (AR/VR).
TEKMON: Η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα σύστημα επικοινωνίας και οργάνωσης εξωτερικών ομάδων, ειδικά σε περιπτώσεις ανάγκης, σε πολλά κανάλια, όπως για παράδειγμα Email, SMS, φωνητική κλήση κ.α.
CityCrop: Η Startup προσφέρει ένα μικρό θερμοκήπιο εσωτερικών χώρων για την καλλιέργεια βοτάνων, φρούτων και λαχανικών μέσω υδροπονίας.
Norbloc: Δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC), προσφέροντας μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα για τις τράπεζες.
PlantBox: Μία φορητή τυποποιημένη ελιά, μικρότερη των 18 εκατοστών, η οποία έχει αναπτυχθεί με σύγχρονες τεχνικές ανάπτυξης φυτών, διακινείται ελεύθερα σε αεροδρόμια και μπορεί να επιβιώσει έως και 12 μέρες χωρίς νερό και φως.
Robotics Academy: Ακαδημία εκπαιδευτικής ρομποτικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Bubbllz: Προσφέρει μια πλατφόρμα πρόσβασης και επιβράβευσης micro-influencers για εταιρείες.
Oviview: Μια πλατφόρμα επιλογής υποψηφίων μέσω σύντομων συνεντεύξεων βίντεο.
Η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, γενική γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας δήλωσε: «Το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο αποδεικνύει τόσο με την ολοκληρωμένη υποστήριξη που παρείχε στην ελληνική αποστολή στη CES, όσο και τη συνεργασία με τους φορείς και το start-up οικοσύστημα με ουσιαστικό τρόπο τον σαφή προσανατολισμό του στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και διείσδυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στις διεθνείς αγορές με έμφαση σε εκείνη των ΗΠΑ».
Την ελληνική αποστολή υποστηρίξαν το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το Enterprise Greece και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα